De meest gelezen posts van 2018 #bestnine

0
1519

2018 wat was je leuk! Een jaar vol bieravonturen en inspirerende opdrachten. Ik ging op pad voor interviews en reportages en heb de leukste biertrips gemaakt. Daarnaast bracht ik heel wat uren door in de keuken en achter m’n laptop. Ik mocht bier blenden bij Gulpener, heb meegevaren tijdens de Craft Beer Cruise in Berlijn, liep mee met een bierwandeling en mocht verschillende bierwedstrijden jureren.

Dit zijn ‘zomaar’ wat hoogtepunten van het afgelopen jaar. Wat jullie het meest interessant vonden op bierliefde.nl? Je leest het in het overzicht bestnine met daarin de negen meest gelezen posts van 2018.

1. 7 x gezellige bierhotspots in Den Bosch

Het altijd gezellige Den Bosch is een dikke vette aanrader. Het bruist er van de fijne borrelplekken en restaurants. Waar je moet zijn voor de leukste bierhotspots? Alsjeblieft, zeven tips!

2. DOK brewing company | toffe nieuwe brewpub in Gent

Vergeet even alle Belgische klassiekers en ontdek de bieren en al het andere lekkers wat er uit de tapkranen stroomt bij DOK brewing company – de nieuwste stadsbrouwerij van Gent. Ga voor een licht alcoholische baltic porter bomvol smaak, een romige nitro kriek of een brut IPA. Bestel een cocktail van de tap, een frisse biologische cider of een alcoholvrije kombucha.

3. Leffe kookboek vol met stoofpotjes en borrelrecepten

In het nieuwe kookboek van Leffe heeft 24Kitchen-chefkok Hugo Kennis een aantal van zijn favoriete bierrecepten gebundeld. Van visstoof tot stoofvlees bitterballen. Hierbij heeft Fiona de Lange (Internationaal Biersommelier, Zytholoog én Certified Cicerone) gezocht naar de best aansluitende bieren.

4. Yeast driven bieren bij brewpub De Kromme Haring

Brewpubs, ik vind ze fantastisch! Je gaat eigenlijk een soort van op visite bij de brouwer en drinkt dan de meest interessante bieren bij de bron. Vaak zijn er limited editions verkrijgbaar en stromen er bijzondere collaboration brews uit de tapkranen. Heb je vragen over een bier, dan is de kans groot dat de brouwer aanwezig is om je uitgebreid en vol passie te vertellen over het brouwsel in je glas. Brewpub De Kromme Haring is zo’n fijne brewpub, gevestigd op bedrijventerrein Vechtclub XL in Utrecht.

5. Stoofpotje met bier en pure chocolade

Op koudere dagen kun je jezelf de hele dag verheugen op dat winterse stoofpotje dat op het fornuis staat te pruttelen. Een krachtige stoofpot met vlees gestoofd in bier en afgemaakt met pure chocolade. Serveer dit stoofpotje met knapperige frieten of een smeuïge stamppot en drink er een stevig winters bier bij.

6. Goose Island Bourbon County Brand Stout

Afgelopen maandag was ik een van de geluksvogels en mocht ik BCBS 2018 proeven tijdens de pre tasting bij De Bierkoning. Om 10 uur in de ochtend, dan zijn de smaakpapillen tenslotte op z’n best, dronken we dit vloeibare gebakje als ontbijt.

7. Bierliefde in Scheldeland 

Waar moet je zijn voor de lekkerste bieren en (streek)gerechten, en welke brouwerijen zijn het bezoeken waard? Tijd voor een ontdekkingstocht van 48 uur door Scheldeland.

8. 6 x bourgondische tips voor een weekend Mechelen

Mechelen is de perfecte bestemming voor als je een weekend de Belgische cultuur wilt opsnuiven, maar de drukte van Antwerpen en Brussel liever wilt mijden. De stad van de Maneblussers is compact en sfeervol en zit vol met fijne bierspots. Wist je dat je vanuit de binnenstad in een paar minuten de Zennevallei in fietst?

9. Borrelbrood met blauwe kaas

Heerlijk herfstig borrelbrood met bauwe kaas, walnoten en gedroogde vijgen. Eenvoudig te maken zonder gist en extra lekker met pruimenjam en een stevig donker bier erbij.

Hoppy new year!

Zo, dat was de top negen van best gelezen berichten op bierliefde.nl. Op naar 2019! Waarover willen jullie graag lezen in het nieuwe jaar? Laat het me weten in een berichtje onderaan deze post.

Fijne jaarwisseling, cheers!

Vorig artikelBier en Oliebollen + winactie! | Iberische bal met blauwe kaas, chorizo en salie
Volgend artikelBier-uienquiche met gruyère en tijm | Zoet en hartig tegelijk
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.