Bier-kaassoep | Koken met bier

1
649
Bier-kaassoep Chimay bierliefde.nl

Bier-kaassoep. Need I say more? Een romige soep vol met groenten, verse kruiden en natuurlijk; kaas. De warme, complexe smaak van het donkere abdijbier maakt dit een heerlijk, rijk soepje voor de koudere avonden die er weer aan gaan komen… 

Bier-kaassoep 

Ingrediënten voor ruim een liter soep

  • klont roomboter
  • 1 ui
  • teen knoflook
  • verse kruiden; selderij, peterselie, laurier en tijm
  • 1 zoete aardappel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 winterwortels
  • 1 flesje abdijbier
  • 700 ml water
  • 175 gram oude kaas, geraspt
  • 3 lente-uitjes
  • peper en zout

Zo maak je het…

  1. Snipper de ui en pers een teen knoflook uit. Fruit samen in de roomboter en voeg na een paar minuten de selderij en peterselie toe (grof gesneden). 
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, schrap de wortels en snijd in plakken en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Voeg de groenten toe en bak zeker 5 minuten mee.
  3. Blus de groenten af met het flesje abdijbier en laat even sudderen.
  4. Schenk het water erbij en breng de soep aan de kook.
  5. Voeg een bosje tijm toe en een blaadje laurier en laat de soep zo’n 15 minuten koken.
  6. Haal de tijm en laurier uit de soeppan, voeg de kaas toe en pureer het geheel tot een gladde soep met een staafmixer.
  7. Breng op smaak met zout en peper en garneer met fijngesneden ringetjes lente-ui

Kaas-fan? Probeer eens dit borrelbrood met blauwe kaas, walnoten en gedroogde vijgen.

Bier-kaassoep bierliefde.nl

Gebruik: #bierkaassoep #bierliefde

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.