Bierbrownies met kersen

4
295

Het is Valentijnsdag vandaag. En of je er nu van walgt, of dat je deze dag van de liefde juist enorm toejuicht… iedereen houdt van brownies! Daarom heb ik deze heerlijk smeuïge bierbrownies gebakken, met een flinke scheut Stout bier. En omdat vandaag toch vandaag is heb ik een klein beetje liefde – in de vorm van kersen – verstopt in deze zoete verleiding.
Bak ze en geniet!!

Ingrediënten voor een flinke batch heerlijke bierbrownies!

  • een half flesje bier, type Stout
  • 350 gram extra pure chocolade
  • 250 gram roomboter, ongezouten
  • 250 gram donkere basterdsuiker
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • vanille extract (paar drupjes)
  • bakpoeder
  • 150 gram kersen uit pot

Zo maak je het…

  • begin met het smelten van de chocolade (au bain-marie)
  • weeg alle ingrediënten af en mix vervolgens de boter met de suiker en de eieren
  • mix daarna de bloem, het bakpoeder, zout en het vanille extract door het beslag
  • verwarm ondertussen de oven op 170 graden
  • voeg de gesmolten chocolade toe, mix en schenk daarna ook het bier erbij
  • (is het beslag te nat? voeg dan nog wat extra bloem toe zodat er een stevig beslag ontstaat)
  • giet de kersen af, halveer ze en spatel voorzichtig door het bierbrownie-beslag
  • giet het beslag in een ingevet bakblik (met bakpapier bekleed) en bak in ongeveer 50 minuutjes gaar
  • controleer met een prikkertje of de bierbrownies goed zijn (blijven er kruimels aan de prikker pakken?)
  • laat de brownies nog een half uurtje afkoelen

4 REACTIES

    • Een flinke theelepel bakpoeder. Dat staat volgens mij gelijk aan zo’n zakje. Succes met bakken. Benieuwd naar het resultaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.