Bierbostel bananenbrood | Bakken met het restproduct van bier

0
275

Bierbostel bananenbrood. Het bekt niet alleen lekker, het is ook gevaarlijk goed. Gisteren, zaterdag, was het brouwdag en hebben Jeroen en ik een American style wheat ale gebrouwen. Een fruitig hoppig bier met drie soorten mout en calypso hop. Met het restproduct van dit brouwsel, de bierbostel, heb ik vandaag een bierbostel bananenbrood gebakken. Zoet, smeuïg met een knapperig randje en net wat meer bite.

Ingrediënten 

150 gram bierbostel
100 gram bloem
3 bananen
2 eieren
200 gram donkere basterdsuiker
140 gram roomboter, ongezout
1 theelepel baksoda
1 theelepel zout
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel

Zo maak je het…

Verwarm de oven voor op 170 graden en smelt ondertussen de boter au bain-marie.

Doe de suiker in een kom en klop luchtig met de eieren. Pureer 2 bananen met een staafmixer en voeg toe. Meng alle ingrediënten door het beslag en voeg als laatste de gesmolten boter toe.

Leg een vel bakpapier in een bakblik en giet hierin het beslag. Snijd de laatste banaan door de helft, zowel over de lengte als in de breedte, en leg de stukken banaan op het beslag.

Bak het bierbostel bananenbrood gaar in ongeveer 50 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.