Bierige Dingen #17

Mijn (bier)avonturen in april.

0
2160
Brouwerij 't IJ Amsterdam | Bierliefde.nl

Terug van even weggeweest… Mijn bieravonturen zijn vanaf nu weer maandelijks te lezen in Bierige Dingen. De teller gaat gewoon door, dus dit is alweer de zeventiende editie waarin ik jullie een kijkje achter de schermen geef. Daarnaast blik ik terug op de blogs van april.

Week 14 

Maandag en dinsdag
Iedere maandag is het tijd om een nieuw brouwsel te proeven. Ik begon de week met het schrijven van o.a. een blogpost over ‘Flying Saucer’ van de Ierse brouwerij Kinnegar.

Kinnegar Flying Saucer | export stout | bierliefde.nl

’s Middags heb ik samen met een vriendin op het terras gezeten bij brouwerij ’t IJ. Heerlijk was het. Ik schreef er later in de week een blog over…

Geniet van de lentezon op het terras van brouwerij ’t IJ in Amsterdam.

Brouwerij 't IJ | Bierige Dingen | bierliefde.nlBrouwerij 't IJ | Biri | bierliefde.nl

Dinsdag kwam de nieuwste bierpraat met de buuf online waarin ik samen met Kim van Opdurp (zytholoog) het onderwerp ‘vrouwenbier‘ besprak.

Woensdag en donderdag
Deze twee dagen bracht ik heel wat uurtjes door achter m’n laptop. Administratie, website optimalisatie, ik bespaar het je verder.

Deze week lag het krantje; ‘DE KEUZE VAN DE BROUWER’ in diverse supermarkten. In deze voorjaarseditie schreef ik over bierglazen en fruitbier, en ik interviewde ‘kaaskoningin’ Betty Koster.

De Keuze Van De Brouwer

Vrijdag
Om 11.00 uur in de ochtend at ik ijs. Niet het meest gezonde om je dag mee te beginnen, maar het heeft iets te maken met de juni-editie van delicious. magazine.

Later in de middag ging ik per trein naar Eindhoven. Ik dronk een witbier ‘kiss from a rose’ bij brewpub Van Moll en ’s avonds genoot ik van het concert van Danny Vera in het muziekgebouw.

Danny Vera muziekgebouw Eindhoven

Week 15

Maandag en dinsdag
De ‘new brew’ van deze week; een dryhopped grisette van de Spaanse brouwerij In Peccatum. Echt een biertje voor op een zonnige dag om de dorst te lessen. Fris, soepel en tamelijk bitter.

Het weekend ervoor maakte ik deze lentetaartjes met groene asperges en een kwarteleitje. Op dinsdag zette ik het recept online. De taartjes zijn lekker in combinatie met een lentebok zoals Paasij van brouwerij ’t IJ.

Donderdag en vrijdag
Woensdag gaf ik mezelf een dag vrij. Donderdag nam ik m’n laptop mee naar de Bierbrigadier in Nijmegen om daar een dagje te werken. Ik vind het prettig om af en toe op een andere plek te werken. Zo midden tussen het bier is het behoorlijk inspirerend kan ik je vertellen… Vrijdag had ik een afspraak in Utrecht en maakte ik verder niet veel spannends mee.

Week 16

Maandag
Heb ik al gezegd dat ik sinds maart bezig ben met de cursus foodjournalistiek? Enorm leerzaam vind ik het tot nu toe. De cursus is bijna elke maandagavond in Amsterdam. Dit geeft mij de mogelijkheid om regelmatig een bierspot te bezoeken in onze hoofdstad.

Het maandag-brouwsel wat ik deze week dronk was een ‘collab’ van Poppels en Evil Twin; Swedish Fika Biscotti Break.

Dinsdag en woensdag
Twee dagen was ik in Oosterbeek om samen met een aantal biersommelier-collega’s te keuren/jureren bij de Brand Brouwwedstrijd. We gingen op zoek naar het beste Winterbier.

Tuna Melt bierliefde

Donderdag en vrijdag
De meeste dagen van de week zit ik het merendeel van de dag achter mijn laptop of ik ben in de keuken bezig om een bier en foodpairing te ontwikkelen. Donderdag deed ik beide en maakte ik voor de lunch deze tuna melt. Of je een visliefhebber bent of niet, dit broodje valt bij bijna iedereen in de smaak.

Vrijdagmiddag ging ik naar Breda. Ik bezocht de officiële opening van brouwcafé Frontaal en nam een kijkje bij de nieuwste locatie van de Bourgondische Bierkelder.

Nieuw : brouwcafé Frontaal in Breda | Welke van de 31 bieren kies jij?

Week 17

Dinsdag en woensdag
Met een heerlijk lang Paasweekend achter de rug begon mijn werkweek pas op dinsdag.

Woensdagavond was ik uitgenodigd bij Mama Makan in Amsterdam. Bij de verschillende gangen met diverse gerechten van ‘Mama’s favourite’ rijsttafel dronken we zowel bijpassende bieren als wijnen. Wat beter samen gaat met de Indonesische keuken (bier of wijn?) dat lees je binnenkort op bierliefde.nl.

Mama makan bierliefde

Donderdag en vrijdag
Twee dagen thuis werken. Heerlijk om even alles weer bij te werken. Deze dagen luisterde ik ook diverse bier podcasts, zoals; Wortgenoten en Lullen over bier.

In het april-nummer van delicious. magazine heb ik meegewerkt aan het item ‘CAFÉ DELICOUS.’ Het recept van de Bieramisu met frambozenbier en witte chocolade deelde ik op de blog.

Bierliefde bieramisu framboise witte chocolade

Vorig artikelNew Brew : Oersoep ‘Popsicle’ | Sour
Volgend artikelBierbostel bananenbrood | Bakken met het restproduct van bier
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.