New brew monday : Poppels X Evil Twin | Swedish Fika Biscotti Break

0
1889
NewBrewMonday | Evil Twin Brewing Swedish Fika | bierliefde.nl

Voordat we overgaan op temperaturen van 20+ eerst nog even een verwarmende ‘new brew’ met 12% alcohol. Swedish Fika Biscotti Break is een russian imperial stout, gebrouwen door de brouwerij Poppels in samenwerking met Evil Twin Brewing

Swedish Fika Biscotti Break is een stevige stout waaraan koffie, vanille, cacao nibs, hazelnoten en arak (Aziatische sterke drank) zijn toegevoegd. ‘Fika’ is een begrip wat symbool staat voor de Zweedse koffiecultuur. Fika staat voor pauze en is een sociale aangelegenheid met een goede kop koffie en zoetigheid, zoals; gebakjes, taartjes en koekjes.

Poppels X Evil Twin | Swedish Fika Biscotti Break

Zicht

Chocoladebruin Randje mokkakleurig schuim

Aroma

Cacao Koffie Fruitig Arak

Smaak

Vol Romig Warmend Zoetig Bittertje

Swedish Fika Biscotti Break is als een vloeibaar chocoladegebakje met een vleugje koffie. Voor een bier met 12% alcohol drinkt ie stiekem behoorlijk goed door, dus beter deel je de fles met z’n tweeën.

Deze russian imperial stout is chocoladebruin van kleur en heeft een dun randje met mokkakleurig schuim. Zodra je het bier inschenkt knalt de geur van chocolade uit het glas. De cacaogeur overheest met daarnaast wat subtieler de geur van gemalen koffie. Verder ruik ik wat fruitige tonen en ook de alcoholische geur van de toegevoegde arak. Hazelnoot en vanille bespeur ik niet in het aroma.

De smaak van deze stevige stout is vol en romig, als een warm dekentje over je tong, met een lichte koolzuurpareling. Zoet, maar niet te zoet, met eveneens een mooi bittertje van de cacao, met een warme afdronk. Lekker nippen.

Foodtip!

Kaneelcakejes

Vorig artikelLentetaartjes met groene asperges en een kwarteleitje + Paasij
Volgend artikelPub food friday : de lekkerste tuna melt + Oedipus mannenliefde
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.