Bikken in de Bijlmerbajes bij pop-uprestaurant A Beautiful Mess

0
2221
A beautifull mess | bierliefde.nl

In de voormalige wasserette van wat ooit ‘s lands bekendste gevangenis was, bestel je nu een smakelijke lunch of diner bij pop-uprestaurant A Beautiful Mess.

Dit is het dus. Deze enorme betonnen torens vormen de voormalige Amsterdamse Bijlmerbajes. Imponerend en luguber tegelijk vind ik het. Eenmaal op de binnenplaats maakt de kille sfeer snel plaats voor vrolijke kleuren en een warm ontvangst bij pop-uprestaurant A Beautiful Mess. Als onderdeel van Refugee Company biedt het restaurant horeca-trainingsplekken voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. De organisatie wil hiermee de integratie bevorderen en support verlenen om sociaal en economisch onafhankelijk te zijn.

A Beautiful Mess

Midden in de oude wasserette staat een lange, betegelde bar met daaromheen knusse zitjes. Bestel er een glaasje fris, een vers getapt biertje of een bakje koffie. Allemaal geserveerd met een glimlach. De open keuken is opgesteld achter in de hoek. Hier leren de trainees kook- en snijtechnieken en maken kennis met elkaars keuken. Sommige van de favoriete gerechten uit het thuisland komen terug op de wisselende menukaart, waarvan het merendeel vegetarisch is.

A beautiful mess | Bijlmerbajes | bierliefde.nl

Eten is een universele taal

Tot 16.00 uur bestel je van de lunchkaart, daarna schuif je aan voor het diner. De borrelhapjes en brood met dips zijn ideaal om te delen. Begin met een pittige wortel harissa soep, bestel een stoofpot met kikkererwten of kies de variant met lamsvlees. Turkse gepocheerde eieren, samosa’s en tosti’s gemaakt met Libanees brood – het staat allemaal op de kaart. Sluit af met een stukje baklava of een Oranjebloesem dessert. Klinkt heerlijk toch?

Wat een bijzonder mooi initiatief is A Beautiful Mess. Eten is immers een universele taal. Waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. Eten brengt mensen samen, het verbindt.

Het pop-uprestaurant is nog tot eind mei van dit jaar te bezoeken op deze bijzondere locatie, daarna verhuist A Beautiful Mess en gaat de beruchte bajes tegen de vlakte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.