Bieramisu met frambozenbier en witte chocoladeroom

0
936
Bieramisu framboise en witte chocolade bierliefde

Deze bieramisu is om je vingers bij af te likken, zo lekker. Een op en top verwendessert, bereid met ‘framboise’ in plaats van koffielikeur. Framboise is een friszuur frambozenbier gemaakt van puur fruit en lambiek (spontaan vergist bier met een hergisting op fles). De bieramisu heeft twee lagen met in bier gedrenkte koekjes en witte chocoladeroom, gegarneerd met verse frambozen en amandelschaafsel.

Bieramisu ingrediënten voor 12 personen

  • 1 flesje Girardin Framboise (6,8%)
  • 2 pakken lange vingers
  • 2 el suiker
  • 150 g witte chocolade
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 125 g verse frambozen
  • 25 g amandelschaafsel

Zo maak je het…

Doe 100 ml slagroom in een steelpan samen met de witte chocolade. Verwarm al roerend totdat de chocolade is gesmolten. Laat wat afkoelen.

Klop de overige slagroom lobbig met de suiker. Roer de mascarpone los en meng al roerend het witte chocolademengsel erdoor tot een glad geheel. Schep vervolgens voorzichtig de slagroom erdoor.

Open het flesje frambozenbier en schenk in een diep bord. Drenk de lange vingers een voor een in het bier en leg in een ruime schaal totdat de bodem is bedekt. Schep de helft van de witte chocoladeroom op de koekjesbodem en herhaal alle stappen zodat er twee lagen ontstaan.

Dek de bieramisu af en laat minstens een uur opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor het serveren het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Garneer de bieramisu met verse frambozen en geroosterd amandelschaafsel.

Tip: Je kunt de bieramisu ook maken met een friszuur kersenbier ‘kriek’ en verse kersen.

Gebruik: #bieramisu #bierliefde

Bierliefde bieramisu framboise witte chocolade

Bieramisu framboise witte chocolade | bierliefde.nl

Probeer ook eens deze tosti met witte chocolade en banaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.