Bierige Dingen #18

Mijn (bier)avonturen in mei.

0
1819
Bierliefde Antwerpen

Op deze heerlijk zonnige dinsdagochtend blik ik terug op een fijne biermaand mei. Het was een afwisselende maand met veel laptop- en studiedagen, gecombineerd met leuke (bier)tripjes.

Week 18 

Deze week heb ik veel achter de laptop gezeten en met m’n neus in de boeken. Ik had mezelf ook een paar halve dagen vrij gegeven en ging gezellig op visite bij vriendinnen.

Donderdagavond had ik samen met Aniek van de Bierbrigadier Nijmegen een bieramisu-avond georganiseerd. Naast bieramisu met cacaopoeder en stout was ook de fruitige bieramisu met frambozenbier en witte chocoladeroom te proeven.

Dit weekend stond de uitslag van de vatgerijpte bieren proeverij in diverse dagbladen. Een aantal weken daarvoor nam ik deel aan deze proeverij en heb ik samen met Fiona, Mark en Ton zeven barrel aged bieren geproefd. Lees het artikel op AD.nl.

Bieramisu framboise witte chocolade | bierliefde.nl

Week 19

Maandag en dinsdag
Maandag slingerde ik een ‘new brew monday’ online. De tropische geuren van de DIPA (double IPA) Bird in hand van het Zweedse Stigbergets Bryggeri knalde uit het blik.

’s Avonds was ik in Amsterdam voor de 7e bijeenkomst van de cursus foodjournalistiek, met het onderwerp foodfotografie. Nee, ik ben nu niet ineens een topfotograaf maar ik heb wel hele fijne handvatten en tips gekregen om mezelf hierin nog verder te ontwikkelen.

Dinsdag ging ik wederom op pad in het teken van deze cursus. Ik had ’s middag namelijk afgesproken met Meester Patissier Hidde de Brabander voor het ‘grote interview’. We spraken over chocolade en bier. Je begrijpt dat dit enorm interessant was, en ik kan dan ook niet wachten om het interview online te knallen.

Stigbergets Brygerri Bird in hand | bierliefde

Woensdag en donderdag
Het uitwerken van een interview kost behoorlijk wat tijd…

Vrijdag
Veel bierliefhebbers zijn ook echte muziekliefhebbers en andersom. Het punk in drublic music & craft beer festival in Duitsland klonk als ‘best of both worlds’ en was hét festival waar in naartoe moest. De muziek was fantastisch met o.a. Lagwagon, Less Than Jake, Bad Religion en als uitsmijter NOFX, maar craft beer… nergens te bekennen.

Week 20

Maandag en dinsdag
Maandag ging ik wederom een avondje de schoolbanken in. Voorafgaand aan de cursus nam ik samen met Jacqueline een kijkje bij Lagunitas TapKabinet – een knus plekkie met altijd zeven Lagunitas bier op tap. Ik dronk een New Engeland IPA Hazy Memory.

Lagunitas TapKabinet Amsterdam

Dinsdag was ik vroeg uit de veren om mijn tas te pakken voor een ‘weekendje’ Antwerpen. Samen met mama mocht ik twee nachtjes logeren in deze fijne Belgische stad. Op dinsdag bezochten we o.a. brouwerij De Koninck.

Antwerpen NS InternationalDe Koninck 'bolleke'

Woensdag en donderdag
Dag twee in Antwerpen begon bij de Antwerpse Brouw Compagnie – de brouwerij waar Seefbier en Bootje’s bier wordt gebouwen. Ik sprak met eigenaar en brouwmeester Johan van Dyck, en uiteraard dronken we een aantal proefglaasjes. Later op de dag bezochten we nog wat bierspots en sloten af bij Billie’s Bier Kafétaria.

Antwerpse Brouw CompagnieAntwerpse Brouw Compagnie | Seefbier

Donderdag, de laatste dag in Antwerpen, stond grotendeels in het teken van chocolade. We bezochten het chocolademuseum Chocolat Nation, aten bitterballen met choco-mosterd en namen een kijkje in verschillende chocoladeshops.

Chocolat Nation Antwerpen

Vrijdag
Uitslapen, wasjes draaien en bijkomen van de bier- en chocoladetrip. Een prima dagje om tussendoor wat mails en administatie weg te werken en rustig te beginnen aan het weekend.

Week 21

Maandag en dinsdag
Nog even is de cursus foodjournalistiek vaste prik op de maandagavond. Dit keer was het thema storytelling.

Dinsdag ging ik naar de sportschool (dit probeer ik sinds kort weer serieus op te pakken..), deed wat werkdingen achter de laptop en sloot af met een kleine borrel bij Buurt in Den Bosch. Het is fijn om af en toe eens te sparren over het ‘freelancen’ en te praten over bier en food.

Daar over gesproken… heb je deze gehaktballetjes in witbiersaus al gespot?

Woensdag en donderdag
Eens in de zoveel weken is Bierbrigadier Nijmegen mijn werkplek op woensdag. Niet om bier te verkopen (dat doe ik ook wel eens), maar om in een inspirerende omgeving m’n laptop open te klappen. Aan het einde van de dag ben ik samen met Aniek een hapje gaan eten bij brewpub Stoom en later in de avond schoof ik aan bij mijn bierclubje de Pintewippers.

Vrijdag
Ik sloot de week af met een vrijdagmiddagbiertje bij brewpub Van Moll in Eindhoven.

Van Moll Eindhoven

Week 22

Maandag en dinsdag
Twee rustige dagen waarop ik thuis heb gewerkt en verder niet veel heb ondernomen.

Woensdag en donderdag
Wat een prachtdag was deze woensdag. In de ochtend heb ik gewerkt en ’s middags heb ik samen met Ingrid een kilometer of tien gelopen, inclusief een picknick. Donderdag was het Hemelvaartsdag en was ik vrij.

Vrijdag
De laatste dag van de maand sloot ik bierig af in Eindhoven. Samen met Tina (010 Beer Blog) genoot ik van een heerlijke lunch bij 100Watt, met de bieren van Stadsbrouwerij Eindhoven. Daarna dronken we een bier bij Drinkers Pub Eindhoven, gingen langs bij de Bierbrigadier en sloten af bij Van Moll.

Stadsbrouwerij Eindhoven café 100WattTina 010 beerblog

Meer bieravonturen? Volg me dan op Instagram.

Vorig artikelGehaktballetjes in witbiersaus
Volgend artikelPub food friday : wraphapjes met zalmsalade en ei + een tropische ‘Biri’
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.