New brew monday : In Peccatum | Parallel Universe

0
1356
NewBrewMonday | In Peccatum Parallel Universe | bierliefde.nl (1)

Steeds vaker koop ik bier in blik. Een blikje leent zich niet alleen voor een mooi design; blik beschermt het bier tegen licht, het koelt sneller en het is bovendien beter te recyclen dan een glazen flesje.

Deze maandag trek ik een 33 cl. blikje open van de Spaanse brouwerij In Peccatum. ‘Parallel Universe’ is een dryhopped grisette (4% alcohol). Kenmerkend voor de grisette-stijl; laag in alcohol, dunne body, droog en dorstlessend. Voor het dryhoppen heeft de brouwerij Citra en Cascade hop gebruikt.

In Peccatum | Parallel Universe

Zicht

Iets mistig Stro geel  Witte schuimkraag Grove bellen

Aroma

Hoppig  Citrus  Harsig  Frisse groene appel

Smaak

Bitter Fris Zuurtje Droog

Parallel Universe is een verfrissende, soepele doordrinker. Deze grisette is tamelijk bitter, maar door het frisse karakter toch erg toegankelijk. Echt zo’n biertje wat je opentrekt op een zonnige dag om even de dorst te lessen.

Het bier is strogeel van kleur en oogt wat mistig. De witte schuimkraag heeft redelijk grove bellen en zakt snel in. Het aroma is fris en hoppig met tonen van citroen en limoen, maar denk ook aan verse ananas en friszure groene appel. In de smaak is het bier eveneens fris en hoppig. Daarnaast proef je een aangenaam zuurtje. Deze dryhopped grisette bevat behoorlijk wat koolzuur, heeft een dunne body en een droge afdronk.

Foodtip!

Salade geitenkaas met frambozen en uitgebakken spekjes.

Vorig artikelGeniet van de lentezon op het terras van brouwerij ’t IJ in Amsterdam
Volgend artikelLentetaartjes met groene asperges en een kwarteleitje + Paasij
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.