Bier-uienquiche met gruyère en tijm | Zoet en hartig tegelijk

0
3347
Bier-uienquiche bierliefde.nl

Een smakelijke tip voor oudjaarsavond is de bier-uienquiche. Eenvoudig te bereiden en makkelijk in stukken te verdelen om er met acht personen van te eten. De knapperige quiche is gemaakt met in tripel gesmoorde uien, Zwitserse gruyère en tijm. Hartig en tegelijkertijd subtiel zoet.

Perfect in combinatie met een krachtige tripel of blond bier. Het bier verlengd de smaak van de bier-uienquiche.  

Ingrediënten bier-uienquiche

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 2 dl kookroom
  • 200 g gruyère
  • 6 uien
  • ½ flesje tripel
  • 10 g suiker
  • 15 g roomboter
  • olijfolie
  • 15 g verse tijm
  • zeezout
  • versgemalen peper

Zo maak je het…

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg en leg een velletje bakpapier in een quichevorm. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar en bekleed hiermee de quichevorm. Zet de vorm in de koeling en maak ondertussen de vulling.

Snijd de uien in ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien (met een snuf zout) zo’n 10 minuten en blus af met een half flesje tripel. Voeg boter, suiker en een paar takjes verse tijm toe en laat 5 minuten smoren.

Klop de eieren los met de kookroom en voeg versgemalen peper en zeezout toe. Haal de bladerdeegbodem uit de koeling, verdeel hierover de in tripel gesmoorde uien en schenk vervolgens het ei-mengsel over de uien. Rasp de gruyère en verdeel over de uienquiche. Verdeel de overige takjes tijm over de quiche en bak bruin in 25 – 30 minuten.

Gebruik: #bieruienquiche #bierliefde

Bier-uienquiche met gruyère en tijm bierliefde.nl

Vorig artikelDe meest gelezen posts van 2018 #bestnine
Volgend artikel#dryjanuary | Alcoholvrije start 2019
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.