Bier-uienquiche met gruyère en tijm

Samenwerking met Hertog Jan | Biertip: Hertog Jan Tripel

0
522

Een smakelijke tip voor oudjaarsavond is de bier-uienquiche. Eenvoudig te bereiden en makkelijk in stukken te verdelen om er met acht personen van te eten. De knapperige quiche is gemaakt met in tripel gesmoorde uien, Zwitserse gruyère en tijm. Hartig en tegelijkertijd subtiel zoet. Perfect in combinatie met een krachtige tripel of blond bier. Het bier verlengd de smaak van de bier-uienquiche.  

Ingrediënten 

6 plakjes roomboter bladerdeeg
5 eieren
2 dl kookroom
200 gram geraspte gruyère
6 uien
½ flesje Hertog Jan Tripel

10 gram suiker
15 gram roomboter
olijfolie
15 gram verse tijm
zeezout
versgemalen peper

Zo maak je het…

Verwarm de oven voor op 200 C. Ontdooi het bladerdeeg en leg een velletje bakpapier in een quichevorm. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar en bekleed hiermee de quichevorm. Zet de vorm in de koeling en maak ondertussen de vulling.

Snijd de uien in ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien (met een snuf zout) zo’n 10 minuten en blus af met een half flesje tripel. Voeg boter, suiker en een paar takjes verse tijm toe en laat 5 minuten smoren.

Klop de eieren los met de kookroom en voeg versgemalen peper en zeezout toe. Haal de bladerdeegbodem uit de koeling, verdeel hierover de in tripel gesmoorde uien en schenk vervolgens het ei-mengsel over de uien. Rasp de gruyère en verdeel over de uienquiche. Verdeel de overige takjes tijm over de quiche en bak bruin in 25 – 30 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.