Borrelbrood met blauwe kaas, walnoten en gedroogde vijgen

Foodpairing in opdracht van Hertog Jan

0
108

De herfst is echt begonnen! Wat doe jij op een regenachtige zondag zoals vandaag? Wat mij betreft is het vandaag ‘Zondag Bakdag’, daarom deel ik het recept voor een heerlijk herfstig borrelbrood met bauwe kaas, walnoten en gedroogde vijgen. Eenvoudig te maken zonder gist en extra lekker met pruimenjam en een stevig donker bier erbij, zoals bijvoorbeeld Grand Prestige van Hertog Jan. Deze complexe gerstewijn gaat perfect samen met de intense smaak van blauwe kaas en haalt de fruittonen naar voren. Vooral in combinatie met de pruimenjam ontstaat er iets moois.

Ingrediënten voor 1 borrelbrood
200 gram volkorenmeel
100 gram bloem
250 ml karnemelk
1 ei
2 theelepels baksoda
een flinke snuf zout
125 gram blauwe kaas
60 gram walnoten
120 gram gedroogde vijgen
Extra: pruimenjam

Zo maak je het…
Verwarm de oven voor op 190 graden en leg alvast een bakpapiertje op een ovenplaat. Hak de walnoten fijn en halveer de gedroogde vijgen.

Meng in een kom het meel, bloem, baksoda, walnoten en de gedroogde vijgen. Mix in een andere kom de karnemelk en het ei, en voeg bij het meel. Kneed het geheel stevig door totdat er een stevige bol ontstaat. Voeg indien nodig nog wat extra bloem toe.

Leg het deeg op de bakplaat en duw stukken blauwe kaas in het brood. Bak het borrelbrood bruin en knapperig in 40 – 45 minuten. Laat het een paar minuten afkoelen en serveer met pruimenjam

Tip: Vers het lekkerst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.