Bierige dingen #16 | Mijn bieravonturen!

0
2084

Wat was het een fijne zomer! Barbecue hier, terrasje daar en eindelijk weer meer tijd om leuke dingen te ondernemen met vrienden en familie. Samen lunchen met mama, kamperen op Nirwana tuinfeest met Linda, dansen bij Flogging Molly, met Jeroen naar Gent en een weekendje Monnickendam met Jacqueline en haar dochter. En hoewel dit allemaal privéaangelegenheden zijn weet ik er altijd toch weer een bierige draai aan te geven. Wist je bijvoorbeeld dat er onlangs een brouwerij geopend is in Monnickendam? En op het muziekfestival genoten we van verschillende bieren bij  de speciaalbierbar!

Wat ik nog meer heb gedaan in augustus? Ik was druk met een foodpairing opdracht en de nieuwe bierliefde website. Ik heb vooral heel veel geschreven, deed een interview, had inspirerende brainstormsessies en bezocht leuke bierevenementen. Van de high beer bij Beers and Barrels in Utrecht heb ik zelf helaas geen goede foto’s. Het was een gezellige middag met zes verschillende glutenvrije bieren en een enorme borrelplank vol lekkers. In nog geen tien minuten vanaf Utecht Centraal loop je naar Beers and Barrels. Een sfeervolle locatie in de heerlijk verkoelende gewelven van de gracht. Meer weten? Eerder schreef ik uitgebreid over Beer and Barrels in Breda.

Beer around the world

Nieuw op bierliefde is het item ‘beer around the world’ waarbij ik op zoek ga naar bijzondere verhalen van bijzondere mensen wereldwijd. Altijd met een link met bier. Zo kwam ik in contact met Nico Heiman uit Berlijn. Hij fietste in vier weken door Frankrijk, België, Nederland en Duitsland om bij 24 brouwerijen zijn saison te ruilen. Een bijzonder leuke bottel swap!!

Artikel: Bottle Post on Pedals

‘Tjoo tjoo’

Het was een beetje een grauwe zaterdagmiddag, maar dat mocht de pret niet drukken tijdens het Hopwagon festival in Tilburg. Hopwagon is een culinaire samenwerking tussen De Hopmannen en Eetbar De Wagon. Het is een kleinschalig evenement waarbij bier en de combinatie met eten centraal staat. Een loempia met garnalen in combi met een gose, tartaar van wortel met daarbij een black IPA of gewoon een portie bitterballen voor de vette trek. Misschien heb je op Instagram Stories al het een en ander voorbij zien komen?

Tijdens het festival zijn er extra workshops en mini-colleges waaraan je kunt deelnemen. Ik bezocht de ‘meet the brewer’ wagon van BrewDog OverWorks. Overworks is een nieuw project van BrewDog waarbij ze experimenteren met wilde en zure bieren. Ze noemen het zelf ‘cultured ales’. Mocht je ze ergens tegenkomen dan zeker even proeven hoor!

Perfecte snacks voor bij een pilsener

Een dunne, knapperige flammkuchen met romige crème fraîche, gruyère kaas, rode uienringen, spek en verse bieslook. Comfort food waar iedereen blij van wordt en heerlijk bij een frisse pilsener. Het bitterzoete karakter van dit bier past perfect bij het zoete uit de uien, en werkt verfrissend bij het zoute van kaas en bacon.

Recept: Flammkuchen met uit en spek

Een knapperige, smaakvolle baguette gevuld met goed gekruide, smeuïge gehaktballetjes in een lichtzure tomatensaus, afgegrild met mozzarella en geserveerd met dun gesneden rode uien en verse peterselie. De perfecte biersnack voor de zondagmiddag, en heerlijk bij een bitterzoete pils. De pilsener snijdt door het vet, zorgt voor verfrissing en sluit mooi aan bij de kruidigheid van het broodje bal de luxe.

Recept: Broodje bal de luxe

Broodje bal de luxe

20 vlugge vragen aan…

De bierbeleving wereldwijd is groter dan ooit tevoren! Maar wie zijn dan die personen die werkzaam zijn in dit eigenzinnige wereldje? Wat inspireert ze, welke bier en food combi is favoriet en waar gaat het volgens hen naartoe met Nederland bierland? In het (eveneens nieuwe) item: ’20 vlugge vragen aan…’ leer je Gijs van Wiechen van Brewpub De Kromme Haring wat beter kennen en kom je er onder andere achter wat zijn guilty pleasure is…

Interview: Gijs van Wiechen

Bierderij Waterland

Tijdens het weekendje in Monnickendam bezocht ik samen met Jacqueline en haar dochter Hanna de nieuwste hotspot van het stadje; Bierderij Waterland. Deze locatie met brouwerij en proeflokaal is een aantal maanden geleden geopend. Een sfeervolle bar met buiten een fijn terras met banken om in te ploffen en te genieten van de zon en het uitzicht op de boten. Omdat ik nog terug naar huis moest rijden dronk ik een alcoholvrije IPA en nam een selectie van de bieren op fles mee om later thuis te proeven.

Delicious magazine

Op pagina 61 van de nieuwste delicious. lees je mijn favoriete zomertrends!!

DOK brewing company

De meest indrukwekkende plek die ik in augustus heb bezocht is zeker weten DOK brewing company – de nieuwste stadsbrouwerij van Gent. Jeroen en ik hebben hier een middag lang enorm genoten. Vergeet even alle Belgische klassiekers en ontdek de bieren en al het andere lekkers wat er uit de tapkranen stroomt. Ga voor een licht alcoholische baltic porter bomvol smaak, een romige nitro kriek of een brut IPA. Bestel een cocktail van de tap, een frisse biologische cider of een alcoholvrije kombucha.

Artikel: DOK brewing company 

Vorig artikelLekker het weekend in met dit broodje bal de luxe!
Volgend artikelBorrelbrood met blauwe kaas, walnoten en gedroogde vijgen
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.