Net zoals vorige jaar heb ik ook dit jaar weer een Bierliefde jaaroverzicht gemaakt met mijn persoonlijke favoriete blog posts op bierliefde.nl. Naast deze ‘best nine’ van 2016 heb ik nog veel meer geweldig leuke bieravonturen beleefd het afgelopen jaar, met als bierhoogtepunt het behalen van het examen van StiBON niveau 2. Ik ben er helemaal klaar voor (en heb er super veel zin in!!) om aankomende maart naar Oostenrijk te gaan en de officiële titel Biersommelier te behalen! Wat waren jouw bierhoogtepunten van 2016?
Mijn persoonlijke #bestnine2016 in willekeurige volgorde…
Grüße aus der Hallertau
Laat ik beginnen bij het hoppig tripje naar de Hallertau in het zuiden van Duitsland. Ik was hier tijdens het oogstseizoen van de hop (afgelopen september). Logeren bij de hopboer, wandelen door de hopvelden, schnitzels eten, bier drinken in de biergarten en als kers op de taart een kijkje bij Barth Haas Group; de grootste hopproducent van de wereld.
Karamelappelcake + Tripel Karmeliet
Herinner je je deze nog? Heerlijke homemade cake met de toevoeging van zoetzure appel en fudge blokjes. Een fijne combinatie met de fruit- en karameltonen van de Tripel Karmeliet. Het ideale comfort food!
Thornbridge ‘s-Hertogenbosch
Deze gezellige Engelse pub is mijn favoriete ‘place to beer’ in ‘s-Hertogenbosch en 7 dagen per week geopend. Er zitten standaard 11 Thornbridge bieren op de tap (van de 22 tappunten) of kies voor een cask bier.
Schuim magazine
2016, het jaar waarin Schuim magazine is gelanceerd! Een kwartaalblad gemaakt door en voor bierliefhebbers. Ik ben trots dat ik aan dit vernieuwende bierblad mag meewerken en kijk alweer uit naar het eerste nummer van 2017.
#WeekNLBier
Zoals elk jaar was ook de 2016 editie van Week van het Nederlandse Bier een geweldig feestje! De ‘week’ begon tijdens het bierproeffestival in Den Haag met de Grote Kerk als locatie met keuze uit 200 verschillende Nederlandse bieren. Later in diezelfde week heb ik een bezoek gebracht aan Mouterij De Swaen en liep ik mee met een bierwandeltocht.
Steak tartaar met kwartelei en PAASEI
Ook als het geen Pasen is, is dit een super lekker voorgerechtje!
#EBBC16
Oftewel European Beer Bloggers & Writers Conference met dit jaar Amsterdam als gaststad. Met twee dagen lang een propvol programma met interessante workshops en presentaties, live bierbloggen en verschillende brouwerij bezoeken. Misschien wel net zo leuk als het evenement zelf is het contact met co-bierbloggers uit andere landen. Erg inspirerend om kennis en ervaringen met elkaar te delen.
Bacchus Frambozenbier & tosti witte chocolade
Weer een bier-spijscombinatie… Maar oh als liefhebber van witte chocolade ‘moet’ je deze tosti echt een keer voor jezelf bakken. En wil je jezelf helemaal kietelen dan drink je er een frambozenbier van Bacchus bij! Als ik terugdenk aan deze bier-spijscombinatie dan krijg ik gelijk zin om nog meer zoetigheid te gaan bakken en te combineren met speciaalbier (check; op de planning voor 2017!)
Lekkerste Huisbier van Nederland 2016
Ik sluit dit overzicht af met een blog waarin ik schrijf over mijn deelname als jurylid bij de wedstrijd; Lekkerste Huisbier. Helemaal tof om te mogen doen!!
Thanks, thanks, thanks!!
Iedereen een hele fijne jaarwisseling gewenst!! Enorm bedankt voor alle support het afgelopen jaar. In 2017 staan er weer veel bierige avonturen gepland die ik graag met jullie deel op deze blog. Tips & feedback waardeer ik enorm dus heb je wat?? Stuur dan een mailtje naar info@bierliefde.nl
Cheers!! Liefs Yvonne