Thornbridge Pub ‘s-Hertogenbosch

1
2506

De eerst officiële Thornbridge Pub van Europa is te vinden in het sfeervolle ‘s-Hertogenbosch, en aangezien Vught praktisch hetzelfde is heb ik deze bierHOTSPOT al regelmatig bezocht. Gek eigenlijk dat je persoonlijke ‘places to beer’ zo’n gewoonte zijn waardoor ik deze toffe plaats vergeet te benoemen. Onterecht natuurlijk want hoe gaaf is het om een Engelse Pub zo dicht bij huis te hebben met altijd geweldig mooie bieren en wel 22 tappunten!

Waar is die pub dan? Je staat met je rug naar ‘s-Hertogenbosch Centraal en loopt richting de Gouden Draak, daar voor sla je links af en vervolgens loop je alsmaar rechtdoor totdat je na een paar minuten Thornbridge aan je linkerzijde ziet. Super hoe deze Engelse pub zo huiselijk aanvoelt en uitnodigt om een plaatsje aan de bar te nemen. Als ik hier ben dan maak ik vaak een praatje met het vriendelijke personeel. Naast de interessante bierpraatjes kun je met de barman ook een leuk en leerzaam gesprek voeren over whisky, hiervan staat ook een mooie collectie op de planken. Verder hangen er dartboards aan de muur, staan de bordspelen in de kast en kun je sportwedstrijden volgen op verschillende schermen.

-3poPNDysP  BAM8zpoDyh4  12717296_1673430362931406_7893523234015696116_n

22 tappunten dus waarvan er uit 11 een Thornbridge bier stroomt. Dan nog drie handpompen waarmee bieren uit een cask worden getapt. Op het moment van schrijven zijn dat de Jaipur – IPA 5,9%, St. Petersburg – Imperial Stout 7,4% en Baize – Chocolate Mint Stout 5,5%. (Cask bieren zijn bieren in hun puurste vorm en moeten binnen 3 tot 4 dagen op nadat ze zijn aangeslagen). Zelf heb ik al aardig wat Thornbridge ‘pareltjes’ gedronken in deze pub. Mijn favoriet tot nu toe is Rhubarbe De Saison. Je proeft echt rabarber en oh wat gaat dat goed samen met een Saison. Andere aanraders zijn Cocoa Wonderland, Wild Raven of de klassieker Jaipur.

Thornbridge is 7 dagen per week geopend, regelmatig is er een pubquiz en voor de hongerige gasten is er pubfood aanwezig. Of… schuif op zondag samen met je kater aan voor een heus Engels ontbijt!

Vorig artikelAnderson Valley – Bourbon barrel stout
Volgend artikelBlonde of Saint-Tropez
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

1 REACTIE

  1. Wij waren er gisteravond voor het eerst. Daar speelde een jonge singer-songwriter, Jeroen van Halen, , die we graag wilden zien. En wat een leuke tent. Gezellig, tof personeel en lekkere biertjes. Leuke avond gehad. We gaan zeker ’n keer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.