Blonde of Saint-Tropez

7
5697

Met de elegante, champagne-achtige fles en de chique naamgeving, ben ik toch wel erg benieuwd naar dit exclusieve “blondje”! ‘Blonde of Saint-Tropez’ is gebrouwen met uiterst zuiver water (afkomstig uit de vlakte van het land van Aat in België) en 3 soorten hop waarvan 2 Amerikaanse en 1 Europese. De stamgist is samengesteld door het Universitair Instituut van Leuven.. Dankzij een tweede vergisting op fles ontstaan de fijne bubbels wat het bier zijn champagne karakter geeft.

Blonde of Saint-Tropez
Brouwerij: Blonde of Saint-Tropez
Biertype: Speciaal Blond degustatiebier
Alcoholpercentage: 5,6%

Wat zie ik?
Helder blond bier met een prachtige koolzuurpareling en een mooi ‘dekentje’ van stabiele, witte mousse. Zeker mooi bier om te zien – ik heb het uitgeschonken in een groot wijnglas.

Wat ruik ik?
Fruitige geuren van citroen en grapefruit, maar ook ruik ik friszure groene appel en iets van nectarine. Op de achtergrond is een fijne geur van bloemenhoning aanwezig.

Wat proef ik?
De citrusfruittonen zijn zeker aanwezig maar niet overdreven, ook subtiel een zachte zoete honingsmaak die mooi in balans komt door een goed hop-bittertje met uiteindelijk een droge afdronk. Het bier heeft niet veel body en een fijne koolzuurprikkeling – een prima doordrinkbaar bier.

Wat eet ik hier bij?
Een lekkere lichte salade met zeevruchten of een simpele sushi-rol met zalm en stukjes mango.

Biermoment
De naam van het bier zegt eigenlijk al wat de beste plaats is om te genieten van dit bier… Echt een toegankelijk zomer genietbier.

Nog een keer?
Ik ben heel erg verrast door dit Blond bier en zeker in de zomerperiode wil ik de ‘Blonde of Saint-Tropez’ nog wel eens drinken.

Weetje
‘Blonde of Saint-Tropez’ is verkrijgbaar bij ruim 350 bars, hotels, restaurants en slijterijen in Saint-Tropez en de Franse Riviera. Ga je dit voorjaar of deze zomer naar Frankrijk dan is dit delicate blonde bier zeker een aanrader om te bestellen bij meneer de ‘garçon’…

à votre santé!

DEBONGNIE_Blonde

Vorig artikelThornbridge Pub ‘s-Hertogenbosch
Volgend artikelSwiss-cheeseburger met gesmoorde champignons | Nog intenser in combinatie met een porter
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

7 REACTIES

  1. Blonde of Saint Tropez is verkrijgbaar in Nederland in Gorinchem: Gepresenteerd in een proefdoos bij A&M Authentic Moments, Franse delicatessenwinkel online: amauthenticmoments.com Kies vandaag uw Franse lekkernijen, snel bezorgd dus gelijk genieten!

  2. Ik heb het lekker biertje geproefd, helaas zonder aangepast glas
    Waar kan ik de glazan aankopen, want het biertje is echt mijn smaak, zeer lekker

  3. Ik sluit me volledig aan bij deze correcte en adequate beschrijving van dit verrassend lekker bier wat overigens de afgelopen 12 dagen dat ik mezelf mocht gegeven in Ramatuelle en haar omstreken, mijn favoriete dorstlesser was en is geworden. Ben nu op zoek naar een verdeler hier in de buurt (Zeeuws Vlaanderen), de achterzijde van het flesje verteld namelijk dat het in Brussel wordt gebrouwen, specifieker te Rue Du Page 11. Maar lijkt op het eerste zicht moeilijker dan dat ik dacht. Mocht iemand me kunnen helpen aan enkele verdelers, bij voorkeur per krat, dan lees ik dat graag in een reactie op dit artikel…..

    • Hoi Job, leuk om te lezen dat je een favoriet hebt gevonden in Blond of Saint-Tropez. Ik raad je aan om een mail te sturen naar Jos, een verdeler uit de omgeving van Eindhoven. Hij kan je wellicht (verder) helpen. Je kunt hiervoor mailen naar; blondesainttropez@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.