Swiss-cheeseburger met gesmoorde champignons | Nog intenser in combinatie met een porter

0
1345

Een heerlijke umami-explosie in je mond is deze derde bier en burger combinatie! Geïnspireerd op een ietwat vreemd idee van een vriendin (die vertelde over de combinatie van kaas en koffie..?!) is deze ‘beerfoodpairing’ ontstaan. Een cheeseburger met Zwitserse gruyère en gesmoorde champignons in combinatie met een Illimani Espresso Porter. Mmm deze cheeseburger smaakt nog intenser door er deze Porter bij te drinken. ‘Experiment’ geslaagd!

Ingrediënten voor 2 hamburgers

  • 300 g rundergehakt
  • 200 g champignons
  • klein stuk gruyère kaas
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook
  • een paar takjes verse rozemarijn, fijn gesneden
  • scheutje worcestersaus
  • 75 ml runderbouillon (ik heb 1/3 bouillonblokje gebruikt)
  • klein blokje roomboter
  • 2 Italiaanse bollen
  • peper & zout
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • doe het rundergehakt in een mengkom
  • snipper de rode ui en voeg de helft toe aan het gehakt
  • hak de rozemarijn fijn en doe ook hiervan de helft in de mengkom
  • breng het gehakt op smaak met een scheut worcestersaus, peper en zout
  • kneed het gehakt, rol hiervan 2 ballen en druk deze daarna plat tot een mooie burger
  • snijd nu alvast de champignons en schaaf goede plakken van de kaas
  • doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers bruin in 4-5 minuten
  • laat de kaas smelten op de burgers en laat ze rusten onder aluminiumfolie
  • gebruik dezelfde pan om de champignons te bakken samen met de overgebleven uien en rozemarijn + een teentje knoflook uitgeperst – ongeveer 4 minuten
  • voeg de bouillon toe samen met het blokje roomboter en laat de champignons met de saus 5 minuten inkoken
  • voeg naar smaak nog wat peper en eventueel ook wat zout toe
  • snijd de Italiaanse bollen open en leg hierop de gebakken burgers met de gesmolten kaas
  • schep flink wat champignons op het broodje en giet wat extra saus eroverheen


Ramses bier – Illimani Espresso Porter
Deze Espresso Porter van Ramses bier is een collaboration met Biernetwerk. “Een donkere Amerikaanse Porter met een volle en zachte moutsmaak gecombineerd met een verrassend frisse toets.” Gebrouwen met Brabants water, biologische pilsmout, diverse bio kleurmouten (EBC 116), Galena hopbloemen (EBU 66), gist, Illimani koffie, cacaobonen en vanille.

IMG_20160305_131611

Vorig artikelBlonde of Saint-Tropez
Volgend artikelLa Trappe Isid’or
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.