European beer bloggers & writers conference

0
1023

Voor de 6e keer organiseerde Zephyr Conferences de European Beer Bloggers & Writers Conference met dit jaar Amsterdam als gaststad. Eerder vond dit geweldig leuke evenement plaats in Londen, Leeds, Edinburgh, Dublin en Brussel. Super een thuiswedstrijd dus deze editie, maar zeker niet minder interessant want er is nog zoveel te ontdekken over het Nederlands bierlandschap*.

*Wist je bijvoorbeeld dat Haarlem tussen 1630-1660 meer dan 50 brouwerijen rijk was? En dat in 2007 de eerste IPA op de Nederlandse markt kwam? Hoewel deze ‘hoppymonsters’ in eerste instantie met enige twijfel werden gedronken, is de IPA inmiddels uitgegroeid tot een stevig omarmde bierstijl in Nederland en heeft bijna elke brouwerij er tenminste één in het bierportfolio. Vergeet ook niet dat we met Zundert sinds 2013 een tweede trappistenklooster mogen tellen en als het gaat om innovatie en creativiteit dan staan wij vooraan in de rij! Op dit moment telt ons land meer dan 400 brouwerijen en volgens de kenners gaat dit aantal stijgen naar wel 700 actieve brouwerijen in 2020. 

Het programma van de conferentie bestond uit interessante workshops en presentaties. Zo dronk ik tijdens de bier-expo om 11.00 uur al een biertje gecombineerd met een stuk pizza, heb ik voor het eerst meegedaan aan live bierbloggen en weet ik nu ook hoe een ‘sweaty horse’ smaakt FlavorActiV. Heineken’s meesterbrouwer Willem van Waesberghe vertelde over zijn trots – H41. Fotograaf Teo Krijgsman onthulde zijn trucs en wat is volgens jou de definitie van craftbeer? – de ‘Bottle Shop Boss’ durfde deze discussie aan. Het brouwerijbezoek aan Jopen Brouwerij & Proeflokaal was zeker favoriet en kan ik je aanraden om eens te gaan bezoeken. Net als die mooie Jopenkerk trouwens, maar daar ben je misschien al eens geweest?.. De bottle swap en kroegentocht heb ik overgeslagen, maar ik heb EBBC16 goed afgesloten met een grote pul Pilsener Urquell tijdens het smakelijke bierdiner!

    

Bierblog tip!
Wat misschien wel net zo leuk was tijdens deze twee dagen is het contact met co-bierbloggers uit andere landen. Erg inspirerend om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Een interessante blog die je zeker eens moet bekijken is Belgian Smaak. Elisa (België) en Breandán (Ierland) bloggen samen over de wereld van Belgische chocolade en bier. Smakelijke recepten, interessante artikelen en elke maand een podcast waarin Breandán bier-topics doorneemt met verschillende bierambassadeurs.


Beer Now

Vanaf nu gaat Beer Bloggers & Writers Conferece verder onder de naam Beer Now met bij dit evenement meer de focus op marketing en toerisme. De eerste editie vindt plaats in Sheffield, UK op 17,18 en 19 maart 2017.

Vorig artikelFunky Falcon curry-party!
Volgend artikelMichelada | Spicy biercocktail met tabasco
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.