Bierwandeltocht

8
2311

Paraplu mee, of zelfs een regenpak?! Vervelend dat dit mijn overdenkingen zijn op een zondagochtend eind mei. En al helemaal als er een bierwandeltocht op de planning staat. Maar ik heb er super veel zin in en met een volgepakte rugzak vertrek ik naar Heeswijk. De 12 km tocht start bij café de Zwaan, met als eindpunt de Abdij van Berne.

In totaal zijn we met 17 bierwandelaars – bierliefhebbers die graag in de natuur vertoeven of wandelaars die wel van een biertje houden. Heerlijk de natuur in, kom maar op!

We lopen stroomafwaarts langs rivier de Aa richting het monumentale Kasteel Heeswijk, dat aan onze rechterzijde prominent schittert middenin het (op dit moment wat grauwe) groene Brabantse landschap. Tijdens de wandeling vertelt onze wandelgids en bierfanaat Maarten ons meer over de omgeving, het kasteel en de geschiedenis daarvan. Ook komen leuke historische bier-anekdotes voorbij.

IMG_20160620_095839  IMG_20160529_182158  IMG_20160620_095953

Na een lekker bakkie en gezellige klets bij het kasteel vervolgen we de bierwandeltocht door de Heeswijkse bossen om uiteindelijk uit te komen bij onze eindbestemming, de Abdij van Berne. (Even tussendoor.. Pap en mam zijn er ook bij vandaag als fervente wandelaars en beginnende speciaalbierdrinkers. Erg gezellig en leuk om ze op deze manier wat meer kennis te laten maken met ‘mijn’ wereld van speciaalbier!) 

In het proeflokaal bij de Abdij kijken we eerst een introductiefilm en daarna ’trotseren’ we de motregen en lopen een kleine ronde in de tuin van de broeders, waar zelfs ook wat hop staat! Daarna gaan we de Adbij binnen en maken kennis met het leven van de Norbertijnen wat voornamelijk bestaat uit bidden en werken. En dan is het – eindelijk – tijd voor ons welverdiende bier. Haha, ja na zo’n wandeling smaken die blonde en die dubbel natuurlijk extra goed! Norbertijn blond 6% is een licht, verfrissend en kruidig bier en Prior dubbel 8% is zacht van smaak met tonen van karamel en ook subtiel weer die kruidigheid. Beide bieren zijn goed in balans, maar toch gaat mijn voorkeur naar de dubbel. Op dit moment telt het assortiment van Berne dus deze twee mooie bieren en die abdijbieren zijn vorige jaar september ingezegend! Pssst daar was ik ook bij: Inzegening Berne Abdijbier Heeswijk.

IMG_20160620_100206  IMG_20160529_160221  IMG_20150913_170947

Super leuk hoor zo’n bierwandeltocht! Maarten organiseert al vier jaar deze bierige tochten met elke keer weer een andere streek en een andere brouwerij in de hoofdrol. Eind juli bijvoorbeeld kun je deelnemen aan een WAD bierwandeling naar Amelander bierbrouwerij. Ook staan er in september en oktober nog wat toffe tochten op de planning.
Op bierwandeltochten.nl vind je alle informatie.

Heb je ook wel eens een bierwandeltocht meegelopen? Leuk als je een berichtje achterlaat!

Vorig artikelLoc Brewery milkshake IPA
Volgend artikelDuvel Tripel Hop – Equinox
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

8 REACTIES

  1. Afgelopen zaterdag, ook mee geweest met bierwandeltocht, door centrum van Breda gewandelt, door het Mastbos. en als afsluiting naar Brouwerij Frontaal, die heerlijke bieren brouwt. Al regelmatig met Maarten op pad geweest. Naar De Graaf van Heumen,Oersoep, De Jongens van de Wit En ga mij aanmelden voor Abdij van Berne. Groeten van Pascal Stark.

    • Zo, dat is inmiddels al een hele lijst met bierwandelingen, leuk om te lezen. Brouwerij Frontaal brouwt goede bieren vind ik. Heb je nog een aanrader-bier wat je daar hebt gedronken? Juice Punch is erg goed!

  2. Leuk stukje Yvonne, ik heb vaker meegelopen met een bierwandeltocht en ze zijn allemaal erg leuk. De natuur verschilt iedere keer (zelfs bij dezelfde tocht in een ander seizoen) en het aantal verschillende bieren is ook afhankelijk van de brouwerij. De Airborne bierwandeltocht op 17 sept. was een bijzondere omdat je deze tocht langs de droppingzone van de parachutisten gaat.

    • Thanks Jeroen! Ja, het is zeker een bier-activiteit om vaker aan deel te nemen. Klinkt inderdaad bijzonder die Airborne bierwandeltocht. Wie weet neem ik nog eens deel aan die tocht of lekker uitwaaien tijdens een wandeling over het strand.

    • Ja, ik zou het je zeker aanraden Amanda! Top combinatie. Heerlijk de natuur in en na de wandeling smaken de bieren extra lekker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.