Bierbostel bananenbrood. Het bekt niet alleen lekker, het is ook gevaarlijk goed. Gisteren (zaterdag) was het brouwdag en hebben Jeroen en ik een American style wheat ale gebrouwen; een fruitig hoppig bier met drie soorten mout en calypso hop. Met het restproduct van dit brouwsel (de bierbostel) heb ik vandaag een bierbostel bananenbrood gebakken. Zoet en smeuïg, met een knapperig randje en net wat meer bite.
Probeer ook eens dit bierbostel brood.
Ingrediënten voor 1 bierbostel bananenbrood
- 150 g bierbostel
- 100 g bloem
- 3 bananen
- 2 eieren
- 200 g donkere basterdsuiker
- 140 g roomboter, ongezout
- 1 tl baksoda
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zout
Zo maak je het…
Verwarm de oven voor op 170 °C en smelt ondertussen de boter au bain-marie.
Doe de suiker in een kom en klop luchtig met de eieren. Pureer 2 bananen met een staafmixer en voeg toe. Meng alle ingrediënten door het beslag en voeg als laatste de gesmolten boter toe.
Leg een vel bakpapier in een bakblik en giet hierin het beslag. Snijd de laatste banaan door de helft; zowel over de lengte als in de breedte, en leg de stukken banaan op het beslag.
Bak het bierbostel bananenbrood gaar in ongeveer 50 minuten.
Gebruik: #bierbostelbananenbrood #bierbostel