Cheesecake met pruimen | Herfstig goed met een smoked porter

0
1942

Cheesecake en een rookbier.. dat lijkt me wel wat! Ik las erover ergens op het web. Gezien de tijd van het jaar lijkt het me een goed idee om een herfstige touch te geven aan de cheesecake, vandaar de kruidige bodem van speculaas. En al is het officieel zomerfruit, pruimen horen daar voor mij ook bij.  Het recept voor deze kazige taart met pruimen heb ik gevonden op overeten.com. Wat fijn hoe het romige, zoete en ook fruitige van de cheesecake combineert met de gerookte toetsen van Viven Smoked Porter – een tamelijk bittere Porter met ook een vleugje chocolade.  

Ingrediënten voor een cheesecake 8 – 10 personen

  • 200 gram speculaas (wat ik ook altijd lekker vind voor zo’n kruimelbodem is het gebruik van Bastogne koeken!)
  • 100 gram roomboter
  • 8 – 10 pruimen
  • 500 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 el. bloem
  • 1 tl. vanille-extract

Zo maak je het

  • smelt de boter, verkruimel de speculaas en meng dit door elkaar
  • pak een springvorm van 24 cm en bekleed met bakpapier
  • druk de speculaaskruimels stevig op de bodem en zet de springvorm in de koelkast
  • verwarm ondertussen de oven op 150 graden
  • was de pruimen, snijd in vieren en haal de pit eruit
  • roer vervolgens de roomkaas los met de suiker en voeg de eieren 1 voor 1 toe
  • roer langzaam de overige ingrediënten door het roomkaasmengsel en giet dit over de speculaasbodem
  • leg nu de pruimen in de vulling met de binnenkant naar boven
  • bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier
  • laat de cheesecake met pruimen vervolgens nog een paar uur in de koelkast staan voordat je gaat aanvallen!

bmeevqkapef57muwgbuiv6fmk6s6kcpzd3lsly0

Vorig artikel5 x ‘where to beer’ in Brugge
Volgend artikelWarsteiner Winter
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.