Warsteiner Winter

0
1996

Met een klein gezelschap ben ik een aantal weken geleden afgereisd naar het idyllische plaatsje Warstein waar ik mee liep met een exclusieve tour te voet door de enorme, indrukwekkende Warsteiner brouwerij. Tijdens een pre-kerstdiner later die dag heb ik geheel in winterse sferen het nieuwe seizoensbier mogen proeven.

Warsteiner Winter – geïnspireerd op de Münchener bierstijl. Een traditionele stijl die in 1839 werd geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Hij reisde af naar acht verschillende landen om deze bierstijl te ontwikkelen. De Münchener bierstijl is de voorloper van de pilsener categorie. Warsteiner brouwt het nieuwe speciaalbier volgens het Reinheitsgebot en gebruikt speciale Münchenermout, licht Gerstemout, Hallertau hop, water uit de Kaiserquelle en lage gisten. Dit resulteert in een zacht en lichtmoutig bier met een warme koperrode gloed, wat uitstekend past bij het winterseizoen.

Warsteiner Winter
Brouwerij: Warsteiner
Biertype: Märzen
Alcoholpercentage: 5,6%

Wat zie ik?
Helder koperrood bier met een volle, romige schuimkop.

Wat ruik ik?
Een warme zoetige moutgeur met fruitige tonen (grenadine) en een vleugje karamel.

Wat proef ik?
Soepel doordrinkbaar bier. Lichtmoutig van smaak met veel fruitigheid, een hint van karamel en een subtiel hoppige bitterheid in de afdronk.

Wat eet ik hier bij?
Een goede begeleider van het kerstdiner, denk aan lichte visgerechten, beenham of bij de kalkoen.

Biermoment
Verwacht geen kruidige winterwarmer maar een soepel doordrinkbaar bier om van te genieten tijdens deze feestelijke, warme periode van het jaar.

Weetje
Het voormalige Warsteiner Brauhaus de Dom Schänke staat nog steeds middenin het gezellige dorpje en dient vandaag de dag als brasserie waar je geniet van gerechten uit de traditionele Duitse keuken en uiteraard het gehele bierassortiment van Warsteiner. Dorpelingen zijn trots op Warsteiner; uit bijna elke familie werkt wel één gezinslid bij de brouwerij. De een heeft een vooropleiding als bijvoorbeeld biomedische wetenschapper en laat zich opleiden tot brouwmeester aan de brouwacademie van Warsteiner, en de ander begint bij de afvullijn en klimt zich op door het volgen van interne opleidingen. Allemaal ambassadeurs van het Duitse premium pilsener.

Warsteiner Winter is vanaf maandag 28 november landelijk verkrijgbaar bij Nederlandse supermarkten en horecagelegenheden.

warsteiner-winter-2

Vorig artikelCheesecake met pruimen | Herfstig goed met een smoked porter
Volgend artikelBrussels Beer Challenge 2016
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.