Bierige dingen in beeld #10

0
989

Wat een leerzame maand was oktober met een aantal enorme hoogtepunten. Aan het begin van deze maand mocht ik een middagje meekijken in de bakkerij van Robèrt van Beckhoven om alles en meer te weten te komen over zijn Leffe bierbrood. Ik heb genoten van de Goose Island bierlunch bij Bolenius Restaurant en bier spijscombinaties op het hoogste niveau ervaren. Erg leerzaam was het, maar het allermeeste heb ik geleerd op de jurystoel tijdens de Brussels Beer Challenge. Ik heb enorm veel mooie (en ook minder goede) bieren geproefd en beoordeeld, interessante discussies gevoerd en inspirerende mensen ontmoet uit bierland wereldwijd. Wat ik nog meer heb gedaan? ….

Ik heb een heerlijke bierhotspot ontdekt in Den Bosch. Tappunt is sinds begin september te vinden in het centrum van de stad en is het allereerste flammkuchenrestaurant in Nederland. Tappunt is een hippe en sfeervolle spot om lekker te lunchen, te borrellen met een snelle bite om te delen, of om gewoon een biertje te drinken met vrienden. Op dit moment zijn er zeventig bieren verkrijgbaar bij het Tappunt waarvan tien bieren op de wisseltap. Het streven is om dit aantal uit te breiden naar 150 bieren, waaronder brouwsels van lokale brouwerijen. Op dinsdag is het flammkuchenrestaurant gesloten, maar alle andere dagen van de week kun je genieten van een vers bereide flam.

Wat een feest was het om een middag mee te kijken in de bakkerij van Robèrt van Beckhoven en alles en meer te weten te komen over zijn Leffe bierbrood. Enorm interessant ook om eens vanuit de bakkershoek meer te horen over gist. Het bierbrood is trouwens erg smaakvol en vanaf nu verkrijgbaar in diverse filialen van verschillende supermarkten. 

Yes, ik heb eindelijk weer een bier kunnen afstrepen op mijn must-drink-list! Ik dronk deze geweldige Bourbon County Brand Stout van Goose Island tijdens de bierlunch bij Bolenius Restaurant.

We begonnen deze sterrenlunch met een specialiteit van het restaurant; Moestuin van de Zuidas. Hierbij werd ‘Matilda’ geschonken, een pale ale 7% geïnspireerd op Orval. Een bier met brett dus en werkelijk waar een feestje in je mond in combinatie met dit gerecht.

Lekkere plek hoor daar op Strijp-S in Eindhoven! Brouwerij het Veem is een bierhotspot met op één locatie zowel een brouwerij met proeflokaal als een bierwinkel. De perfecte plek voor een vrijdagmiddagborrel of om wat regionale bieren te scoren in de bierwinkel. Ideaal om kennis te maken met de bieren van deze brouwerij is door een proefplankje te bestellen.

Rick Kempen presenteerde zijn boek: BIER. Een betere locatie voor een bierboeklancering is er niet; middenin de brouwerij van het Amsterdamse Oedipus. Een gezellige bedoening was het. Ik genoot onder andere van ‘Swingers’ (gose) en ging met een gesigneerd boek weer terug naar huis. Inmiddels heb ik de eerste hoofdstukken gelezen en tot nu toe vind ik het een interessant en vermakelijk boek.

Sinds deze maand is de bierliefde webshop live, waarop je de unieke set van vijf Hoppycards kunt bestellen. Wens je biervrienden een #hoppyday, feliciteer met Hip Hop Hooray of stuur zomaar een Hoppy Flow kaartje als ‘heads up’ om weer eens samen bier te drinken. Wie wordt er niet vrolijk van Whole lotta hops?! Daarom zit deze hoppycard dubbel in de set!

Brussels Beer Challenge was voor mij zeker weten het hoogtepunt van de maand oktober. Tijdens deze biercompetitie worden drie dagen lang ruim 1500 bieren geproefd en beoordeeld door een panel van 85 ‘beerjudges’. Voor mij was het de eerste wedstrijd buiten Nederland die ik mee mocht jureren. Echt een geweldige ervaring waar ik enorm veel van heb geleerd. Ik ben behoorlijk nieuwsgierig naar de winnaars van de gouden, zilveren en bronzen medailles die ik mee heb mogen uitdelen in bepaalde categorieën.

De bekendmaking van de resultaten van BBC2017 vindt plaats tijdens “Horeca Expo Gent” op maandag 20 november.

Heerlijk herfstig en een fijne afsluiter van de maand was deze Halloweenstoof met koffie en pompoen. Griezelig goed met een Pumpkin Ale. “Trick or treat!”

Vorig artikelHalloweenstoof met koffie en pompoen | Griezelig goed met een pumpkin ale
Volgend artikelSinterklaas rijsttaart met witte chocolade en kruidnootjes | Top met een tripel
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.