Sinterklaas rijsttaart met witte chocolade en kruidnootjes | Top met een tripel

1
1633

Sinterklaas is weer in het land. Een kinderfeest waar ook de meeste volwassenen volop van genieten. Een gezellige periode voor de kleintjes met liedjes zingen bij de haard, schoen zetten en warme chocolademelk drinken. Of een heerlijk avondje met vrienden en familie met goed geknutselde surprises en zelfgeschreven gedichten. Hoe je het sinterklaasfeest ook viert, het nodige snoepgoed mag nooit ontbreken. Ik heb daarom een Sinterklaas rijsttaart gemaakt met witte chocolade en kruidnootjes. Zoet, romig, kruidig en knapperig. Lekker voor jong en oud en voor iedereen van 18+ kan er ik er een mooie tripel bij aanraden.

Gouden Carolus Tripel

De sinterklaas rijsttaart smaakt top met een tripel erbij. Gouden Carolus Tripel (9%) is een stevige maar zachte tripel. Fijn fruitig en kruidig met een subtiele bitterheid. Het fris fruitige en het koolzuurgehalte zorgen voor een fijne combinatie met de rijstlaag uit de taart. Het stevige en kruidige karakter met het vleugje karamel combineren goed met de bodem van kruidnootjes.

Sinterklaas rijsttaart

Ingrediënten sinterklaastaart ⌀ 26 cm

  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram roomboter, ongezouten
  • 1 liter volle melk
  • 200 gram dessertrijst
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram witte chocolade
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Verse slagroom, 250 ml.
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • Sinterklaas snoepgoed ter garnering, bijvoorbeeld chocolade kruidnootjes en kikkers en muizen

Wat je nog meer nodig hebt…

  • Springvorm ⌀ 26 cm

Zo maak je het…

  • Maal de kruidnootjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter in een steelpannetje.
  • Meng de kruimels met de boter, schep op de bodem van de springvorm en verdeel gelijkmatig.
    Tip: leg op de bodem van de springvorm een velletje bakpapier
  • Zet de taartbodem in de koeling om af te laten koelen.
  • Maak ondertussen een rijstpapje met melk, dessertrijst, suiker en vanille. Schraap het merg uit de vanillestokjes en doe zowel het merg als het stokje in het papje en breng al roerend aan de kook. Laat vervolgens 12 minuten zachtjes gaarkoken. Roer goed over de bodem zodat de pap niet aanbrandt.
  • Haal de vanillestokjes uit de rijstpap, roer de chocolade en een snufje zout erdoor en giet de witte chocolade rijstpap in een andere schaal om af te koelen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  • Als de rijstpap wat is afgekoeld mogen de eieren erbij. Klop de eieren eerst goed schuimig in een andere kom en meng daarna door de rijst tot alles goed is gemengd.
  • Giet de chocolade rijstpap op de taartbodem en bak de rijsttaart gaar en lichtbruin in 25 minuten.
  • Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze gaat garneren.
  • Klop voor de garnering de verse slagroom met de suiker en spuit op de taart met een spuitzak.
  • Maak af met snoepgoed, bijvoorbeeld chocolade kruidnootjes en kikkers en muizen.

Fijne Sinterklaas!!

Vorig artikelBierige dingen in beeld #10
Volgend artikel‘Smokey goodness’ bij Beers & Barrels Breda
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.