Arretjescake met pecannoten en rozijnen

0
148
Arretjescake met pecannoten en rozijnen

Arretjescake met volkorenkoekjes, pure chocolade, cacaopoeder, pecannoten en rozijnen. Machtig lekker en eenvoudig te bereiden zonder oven. De intense smaak van deze zoete lekkernij vraagt om een stevig en rijk bier zoals een barelywine met tonen van chocolade. Een heerlijke bier-spijscombinatie voor de koudere dagen van het jaar.

Ingrediënten voor 20 – 24 stuks
250 gram pure chocolade
200 gram volkorenkoekjes
200 gram donkere basterdsuiker
150 gram ongezouten roomboter
50 gram cacaopoeder
70 gram pecannoten
70 gram rozijnen

Zo maak je het…
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Doe dit in twee verschillende kommen.

Meng de suiker en het cacaopoeder in een andere kom en schenk hierbij de gesmolten boter. Breek de koekjes en hak de pecannoten grof. Voeg de koekjes, noten en rozijnen toe aan het mengsel en schep goed door. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en meng nog eens.

Leg een velletje bakpapier in een bakblik of ovenschaal en schep hierin de arretjescake. Druk goed aan met een houten spatel en leg hierop nog een velletje bakpapier (verzwaar eventueel door een kleinere ovenschaal er bovenop te plaatsen). Laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.