Arretjescake met pecannoten en rozijnen

0
2068
Arretjescake met pecannoten en rozijnen

Arretjescake met volkorenkoekjes, pure chocolade, cacaopoeder, pecannoten en rozijnen. Machtig lekker en eenvoudig te bereiden zonder oven. De intense smaak van deze zoete lekkernij vraagt om een stevig en rijk bier zoals een barelywine met tonen van chocolade. Een heerlijke bier-spijscombinatie voor de koudere dagen van het jaar.

Ingrediënten voor 20 – 24 stuks
250 gram pure chocolade
200 gram volkorenkoekjes
200 gram donkere basterdsuiker
150 gram ongezouten roomboter
50 gram cacaopoeder
70 gram pecannoten
70 gram rozijnen

Zo maak je het…
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Doe dit in twee verschillende kommen.

Meng de suiker en het cacaopoeder in een andere kom en schenk hierbij de gesmolten boter. Breek de koekjes en hak de pecannoten grof. Voeg de koekjes, noten en rozijnen toe aan het mengsel en schep goed door. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en meng nog eens.

Leg een velletje bakpapier in een bakblik of ovenschaal en schep hierin de arretjescake. Druk goed aan met een houten spatel en leg hierop nog een velletje bakpapier (verzwaar eventueel door een kleinere ovenschaal er bovenop te plaatsen). Laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling.

Vorig artikel6 x bourgondische tips voor een weekend Mechelen
Volgend artikelDe Nieuwe Wijnsurvivalgids | Wijnboek voor bierdrinkers
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.