Framboos witte chocoladepuddinkjes

0
1200

Frambozen en witte chocolade… een match made in heaven! Van het bestaan van deze twee smaakvrienden weet ik al een lange tijd, maar ik was echt om door het eten van een tosti witte chocolade (met banaan) waar ik een zoetzuur frambozenbier bij dronk van Bacchus – gebrouwen met Oud Bruin. En tja als iets goed is dan hoef je dat niet altijd te veranderen toch? Deze framboos/witte chocoladepuddinkjes zijn goddelijk lekker, ik heb ze inmiddels al twee keer gemaakt. Het is een fijne bierspijs-combinatie met een Kriek van brouwerij Boon – bereid uit oude en jonge Lambiek. Het zuurtje en de koolzuur in het bier zijn echt nodig om op te boksen tegen het zoete en vettige van de chocolade en de room, maar het is ook juist dat wat perfect samengaat met het fruitzuurtje uit de frambozen.

Ingrediënten voor 3 – 4 framboos/witte chocoladepuddinkjes

  • 250 gram frambozen (diepvries)
  • 120 gram witte chocolade
  • 150 ml. slagroom
  • 35 gram kristalsuiker
  • citroensap, ongeveer een halve eetlepel
  • vanille extract, een paar drupjes
  • 1 gelatineblaadje
  • verse frambozen
  • nougatine nootjes, voor de garnering

Wat heb je nog meer nodig

  • mixer
  • staafmixer
  • steelpannetje
  • diverse kommen en spatels

Zo maak je het…

  • Haal de frambozen uit de vriezer en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Smelt 80 gram witte chocolade au-bain-marie, samen met 80 ml. slagroom en laat daarna afkoelen.
  • Mix de rest van de slagroom in een andere kom.
  • Leg een blaadje gelatine ongeveer 5 minuten in een schaaltje met koud water.
  • Pureer de frambozen en voeg daarna de suiker, het citroensap en wat vanille extract toe.
  • Knijp de gelatine uit, warm kort op in een pannetje en voeg er gelijk de framboospuree bij.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door het afgekoelde witte chocolademengsel, voeg het daarna bij de framboospuree en meng alles tot een glad beslag.
  • Vul een aantal glaasjes met de framboos/witte chocoladepudding en laat nog 4 uur in de koeling staan.
  • Maak van de overige chocolade een aantal witte chocoladekrullen, dit kan bijvoorbeeld met een dunschiller of een kaasschaaf. Zelf heb ik hier een mes voor gebruikt (goed opletten!)
  • Garneer de toetjes af met wat nougatine nootjes, chocoladekrullen en verse frambozen.

Geniet van deze guilty pleasure en drink er een frisse Boon Kriek bij of een Bacchus Frambozenbier, gegarandeerd succes!

Vorig artikelKen jij de bieren van Walhalla Craft Beer al?
Volgend artikelLittle Delirium, een stukje Belgische gezelligheid aan de achterzijde van het station
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.