Little Delirium, een stukje Belgische gezelligheid aan de achterzijde van het station

0
2002

Je herkent het vast wel. Je hebt de trein op het nippertje gemist en je moet even op adem komen van die tevergeefse sprint. Daar sta je dan lichtelijk geïrriteerd en de eerst volgende trein vertrekt pas over een half uur. Vervolgens ga je maar een beetje doelloos rondlopen op het station, je haalt een bak koffie of bladert zomaar wat tijdschriften door bij de kiosk…  Stel je hebt weer eens zo’n momentje en je bent op Amsterdam Centraal, dan heb ik een fijne tip: Little Delirium Amsterdam. Een stukje Belgische gezelligheid aan de achterzijde van het station met keuze uit meer dan 100 bieren waarvan 20 bieren van tap.

Het is een bierhotspot waar je overigens wel wat langer wilt blijven dan dat ene half uurtje. Een prima plek om nog even een hapje te eten na een dagje Amsterdam of om samen met je collega’s het weekend in te luiden met een goed glas bier. Aan de ene kant kijk je zo de stationshal in en aan de achterzijde heb je een mooi uitzicht over het IJ. Superleuk is het aanbod aan growlers zodat je de bieren van de tap in literflessen mee naar huis kunt nemen.

Ik was er laatst op een donderdagmiddag en het was er gezellig druk. Samen met een vriendin heb ik een aantal biertjes gedronken die uiteenliepen van een Gin Weizen van Gebrouwen door Vrouwen en een hoppige Miss Hooter van het Uiljte tot een Meine Porter Weisse van Schneider en een Delirium Tremens. Allemaal te vinden op de tap en niet alleen maar Belgische bieren dus. Henk (Little Delirium) kwam ook nog even bij ons zitten en vertelde vol enthousiasme over een aantal van de bieren. Tijdens het nuttigen van de bieren hebben we van een erg lekker worst- en kaasplankje gegeten met o.a. geweldige worstjes die op verzoek van Little Delirium speciaal zijn gemaakt. En voordat we weer richting het zuiden gingen hebben we ook nog een hapje gegeten.

Little Delirium Amsterdam is elke dag geopend van 10.00 – 23.00 uur. Het adres is: De Ruyterkade 42A, maar het kan eigenlijk niet missen als je op het Amsterdam Centraal naar de IJ-zijde van het station loopt.

Vorig artikelFramboos witte chocoladepuddinkjes
Volgend artikelBierige dingen #4
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.