Stoofpeertjes gestoofd in kriek

0
858

Mmmm wat ruikt de keuken heerlijk met een pan stoofpeertjes op het vuur! Uiteraard is er geen bessensap, rode wijn of port toegevoegd aan deze peren, maar bier. Ik heb gekozen voor een Kriek Lambiek van Boon. Een bier van spontane gisting, gemaakt van oude en jonge Lambiek die gerijpt is op eiken vaten. Hieraan wordt 25% krieken toegevoegd en volgt 6 maanden rijping. Het is een licht zoet en fruitig bier, maar met een aangenaam zuurtje. Er zijn geen zoetstoffen aan dit bier toegevoegd en dat proef je! Een mooi bier voor deze stoofpeertjes – ze zijn zeker zoet maar niet TE zoet. Smakelijk!

Ingrediënten voor 8 stoofpeertjes

  • 8 Gieser Wildeman peertjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • een half flesjes Kriek Lambiek
  • wat citroensap
  • 3 eetlepels suiker

Bereiding

  • schil de peertjes en leg ze in een pannetje
  • voeg de kaneel en de kruidnagel toe en giet het bier er bij
  • voeg het citroensap en de suiker toe
  • ze de pan op hoog vuur en breng aan de kook
  • zodra het begint te koken draai je het vuur laag en zet je de pan op een stoofplaatje
  • laat de peertjes zo’n 3 – 3,5 uur stoven
  • schep de peertjes tussendoor af en toe om, je ziet dan dat het bier er langzaam intrekt
  • de peertjes zijn zowel warm als koud erg lekker!

Tip: serveer de peertjes bij vlees of wild.. of natuurlijk bij een bolletje ijs of chocolade mousse

IMG_20151128_211312

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.