Planet Oedipus

0
1515

Mijn ruimteschip maakte afgelopen zaterdag een landing op Planet Oedipus. Een smaakvolle en kleurrijke planeet waar mooie en bijzondere bieren uit de tapkranen vloeien. De mannen van brouwerij Oedipus creëerden deze fijne plek voor een weekend op de locatie van Amsterdam NoordOogst. En een feestjes van Oedipus is niet compleet zonder live muziek en goed eten. Oh en natuurlijk met een bier line-up die je never nooit niet in zijn geheel kunt afvinken (ook al wil je dit!).

Mijn festival opener was een berliner weisse 4,5% gebrouwen door het uit Estland afkomstige Põhjala. Prima om mee te starten, lekker verfrissend en fruitig van framboos. Met op de achtergrond psychedelische, surf-achtige deuntjes van de band Mooon bestelde ik nog een aantal bieren… Eén daarvan is ‘hazy days’, een american pale ale 4,7% met tropische fruit aroma’s van brouwerij Lervig. Tussendoor kwam ’the big pro-beer rally’ ook nog voorbij gelopen. Een vrolijke stoet met bierfanaten die zelf geknutselde en beschilderde borden omhooghouden met daarop krachtige en grappige teksten.

Ondanks het niet al te zonnige weer was het zoals altijd weer een bonte, feestelijke bedoening bij de stand van Oedipus. Ik dronk de mango sour ‘polyamorie’ 5% en later ook ‘carnivale brettanomyces 2016’; een barrel aged ‘surprise’ 6,5% met lambiekgist. Ik vond ‘m fantastisch! Speciaal voor Planet Oedipus is er ook een collaboration brew gebrouwen met het Chinese Great Leap Brewing. ‘Honey ma gold’ 6,3 is een golden ale infused met honing en daarnaast kruidig door Sichuan peper. Mocht je deze eens tegenkomen dan is het zeker de moeite ‘m eens te proeven. Ook een aanrader is ‘3 been stout bourbon ba’ 13% van Lervig. Een geweldig mooie imperial stout met tonen van koffie en vanille.

Als je het mij vraagt is de eerste editie van Planet Oedipus dik geslaagd! (zie ook de foto’s..) Wie weet tot volgend jaar?!

Meer leuke bierfestivals die je niet mag missen deze zomer check je hier!

Vorig artikelBotanisch dineren met Lowlander
Volgend artikelStadsbrouwerij Gruut in Gent
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.