Bierbostel granola met amandelen, pecannoten en pompoenpitten

1
5003
Bierbostel granola | bierliefde.nl

Begin je dag met een schaaltje yoghurt met vers fruit en een knapperige granola gemaakt van bierbostel. Een soort van ontbijten met bier dus, maar dan zonder alcohol. Bierbostel, ook wel draf genoemd, is het restproduct van bier. Het is het graanafval wat overblijft na de filtering van de wort.

Bostel is een voedzaam goedje wat vaak wordt ingezet als veevoer, maar wat ook perfect is om mee te bakken. Naast bierbostelbrood kun je er bijvoorbeeld deze bierbostel granola van maken. Lekker met amandelen, pecannoten en pompoenpitten.

Ingrediënten bierbostel granola

75 gram bierbostel*
45 gram amandelen
45 gram pecannoten
25 gram pompoenpitten
3 eetlepels honing
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel kaneel
snuf zout

Zo maak je het…

Voordat je de bostel kunt roosteren is het belangrijk om deze eerst te drogen. Spreid de bierbostel uit over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Laat ongeveer 2 uur in de oven drogen op 60 graden. Schep af en toe om.

Meng de gedroogde bostel met de amandelen, pecannoten, zonnebloempitten en de overige ingrediënten. Verdeel opnieuw over een bakplaat, bekleed met bakpapier, en rooster 10 minuten op 180 graden. Schep de bierbostel granola om en doe nog eens 5 minuten in de oven. Laat de granola kort afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot.

Lekker met yoghurt, blauwe bessen en frambozen.

*Waar haal je bierbostel vandaan? Door zelf een bier te brouwen, of vraag ernaar bij de plaatselijke brouwerij.

Bierbostel granola | ontbijten met bier | bierliefde.nl

Vorig artikel34 x alcoholvrije en alcoholarme bieren getest! | Bekijk de top 10
Volgend artikelMijn maand zonder alcohol | Terugblik op Dry January
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.