Bierige dingen in beeld #9

0
1301

De halve septembermaand heb ik onder de wol doorgebracht. Of het herfstige weer tijdens de Gulpener hoptocht er iets mee te maken had weet ik niet, maar ik voelde me behoorlijk beroerd en moest daardoor best wat interessante bijeenkomsten afzeggen. Helaas pindakaas.

Waar ik wel ben geweest is de re-opening van stadsbrouwerij Oudaen in Utrecht en ik heb heerlijk gegeten en gedronken bij Kloek. Ook bracht ik een bezoekje aan Bottle Shop Den Bosch en achter de schermen heb ik aan een aantal projecten gewerkt.

September in beeld

Ik was dus bij Kloek. Een gezellige tent vlakbij het centraal station met bieren van verschillende lokale brouwerijen, en dé plek voor liefhebbers van kip. Kies je voor een halve kip gewoon naturel, met barbecuesmaak, limoen, bacon/jam, truffel/honing of laat je verrassen door de ‘chefs choice’.

Voor mij geen halve kip maar een broodje met pulled chicken, een bakje met knapperige zoeteaardappelfrietjes en een session ipa van de wisseltap.

Bier hartje zoet! Bij de smaak zoet is de keuze voor een combinatie van zware bieren met tonen van chocolade, karamel en koffie voor de hand liggend, maar heb je al eens aan een bitterzoete double ipa gedacht? Het gebrande laagje karamel van de crème brûlée complimenteert de karameltonen uit de double ipa.

Ik liep mee met de jaarlijkse hoptocht van Gulpener. Een wandeling van zeven kilometer door het Limburgse heuvellandschap die begint bij de Gulpener brouwerij en eindigt bij de hopvelden. Een feestje was het!

In totaal liepen ruim 900 sportieve bierliefhebbers mee aan deze twaalfde editie, ik voor het eerst.

Een beetje weggewaaid, maar super om bij de hopvelden te staan in Reijmerstok.

Ik bracht een bezoekje aan Bottle Shop Den Bosch. Een klein, maar fijn zaakje naast het kattencafé in de Orthenstraat. Met een divers en wisselend assortiment met meer dan 500 bieren en advies van biersommelier-collega Ivo.

Samen met Ingrid was ik bij de re-opening van stadsbrouwerij Oudaen in Utrecht. De brouwerij is gevestigd in de kelder van het stadskasteel. Vanaf nu kun je niet alleen bieren degusteren, maar ook een hapje eten tussen de brouwketels. Wij mochten tijdens deze avond veel lekkers proeven van de nieuwe kleine kaart. Erg leuk hoe bier in de verschillende gerechten is verwerkt; bierstroop, ipa pickles, uiensoep met bier, perensorbetijs met bier enz. enz. TOP

De borrelplank met verschillende soorten kaas, kruidige worstjes en droge hammen wil je zeker bestellen bij je biertje. Of kies voor het bierbostelbrood met boter!

Fish and chips, altijd goed! Al helemaal als het beslag is gemaakt met bier.

Dat was september alweer.. (b)oCktober kom maar op!

Vorig artikel‘Klucking great chicken’ en lokale bieren bij Kloek in Utrecht
Volgend artikelFlammkuchen en bier bij Tappunt in Den Bosch
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.