‘Klucking great chicken’ en lokale bieren bij Kloek in Utrecht

0
1052

Utrecht ligt zo heerlijk centraal en is daardoor de perfecte plek om af te spreken voor een hapje en een drankje met vrienden die net even wat verder weg wonen. Buiten de gunstige ligging vind ik Utrecht ook gewoon een hele prettig stad om te zijn. Vriendelijk en sfeervol met fijne plekjes om te eten en te genieten van een bier. Laatst had ik weer zo’n gezellige date met Jacqueline, en na een drankje op het terras bij brouwerij Oudaen zijn we een paar straten verderop gaan eten bij Kloek.

Kloek

Kloek is een gezellige tent vlakbij het centraal station met bieren van verschillende lokale brouwerijen, en het is dé plek voor liefhebbers van kip. Kies je voor een halve kip gewoon naturel, met barbecuesmaak, limoen, bacon/jam, truffel/honing of laat je verrassen door de ‘chefs choice’. Voor mij geen halve kip maar een broodje met pulled chicken, een bakje met knapperige zoeteaardappelfrietjes en een session ipa van de wisseltap. In totaal is er keuze uit 28 bieren van de fles en zes bieren op tap. Denk aan bieren van brouwerijen als; Sisters brewery, Ceaux Brew, Duits & Lauret, Maximus, vandeStreek, Oproer, Rockcity beers en meer.

Kloek is meer dan alleen kip en bier. Elke dag kun je vanaf 16.00 uur terecht voor een borrel of een afzakkertje na een concert (Kloek zit namelijk recht tegenover poppodium Tivoli) en op vrijdagavond draait er vanaf 21.00 uur een DJ. Op rustigere avonden speel je een bordspel of test je algemene kennis tijdens de maandelijkse pubquiz.

bierHOTSPOT

De bierkaart bij Kloek is niet erg uitgebreid, maar wil je kennismaken met een aantal lokale bieren en zeker weten dat je lekker eet (voor een prima prijs), dan zit je hier zeker goed.

Kloek is elke dag geopend vanaf 16.00 uur – 23.00 uur, en op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je tot 01.00 uur blijven plakken. De keuken is open vanaf 17.00 uur. Je vindt Kloek vlakbij het centraal station; Vredenburg 31 in Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.