Bierige dingen in beeld #7

0
1369

Ben jij al op vakantie geweest deze zomer of heb je het nog te goed? Ik doe dit jaar een keer niet mee met de zomervakantie. Uiteraard ga ik af en toe een tripje maken, maar ik blijf in de Lage Landen. Helemaal niet erg want er is genoeg leuks te doen dichtbij huis, of gewoon thuis – genieten in de tuin met een biertje en een hapje van de barbecue. In juli was ik voornamelijk in Brabant te vinden en dat was kei gezellig. Ik heb veel bierboeken gelezen, blogs geschreven, verschillende terrasjes onveilig gemaakt, gekookt met bier, een festival bezocht en lekker de bourgondiër uitgehangen.

Een middagje shoppen in Eindhoven heb ik gecombineerd met een bezoekje aan de Drinkers Pub. In het hart van de stad vind je deze pub met een enorm lange bar met zevenentwintig tapkranen en nog eens 900+ bieren op fles.

Ook in Eindhoven: brewpub Van Moll. Voorafgaand aan een concert van Dave Hause in Café Wilhelmina ben ik nog even bij Van Moll naar binnen gegaan om mijn Van Moll-favoriet te drinken: Doerak.

Niets lekkerder dan een friszure geuze van brouwerij Boon. In juni en juli heb ik verschillende geuzes gedronken. Ik schreef er een blog over: Geuze, de champagne onder de bieren! Bij de barbecue dronk ik een Mort Subite. Deze geuze is op traditionele wijze gemaakt, maar daarna aangezoet. (Dat zoete hoeft voor mij persoonlijk niet in een geuze).

Heb je nog wat restjes in je groentelade? Niet weggooien, maar maak er een IPA tafelzuur van! Lekker bij Aziatische of Surinaamse gerechten, of gewoon bij een boterham met kaas.

Of maak beerpickeld pepers! Wij hebben in ieder geval een goede oogst dit jaar.

Hoewel over de hele wereld meer dan twee biljoen mensen wel eens insecten eten en het steeds populairder aan het worden is, moeten veel mensen er nog steeds van gruwelen. Toch valt het allemaal reuze mee. Ik at sprinkhanen, krekels en meelwormen in combinatie met verschillende bieren. 

Lekker hoor zo’n meelwormpje, maar deze hapjes waren toch ook wel erg goed. Heerlijk happen van de plank bij Mariapaviljoen in Den Bosch. De bierkaart is zeer beperkt, maar het eten wat er wordt geserveerd is goed en sowieso een fijn plekje om te borrelen midden in de stad.

Superleuk! Samen met Arvid vertelde ik rtl nieuws over bier en food. Lees hier het artikel: Bieradvies bij het eten populair: ‘De keuze gaat nog vaak mis’ 

Ahoi! Trossen los! Wat was het een heerlijkheid om te varen door de Amsterdamse grachten tijdens het introductiefeest van ‘Aan Lager Wal’. Samen met een gezellige bende bierliefhebbers heb ik een wel heel bijzondere vrijdagmiddagborrel gehad. Al varend hebben we met het nieuwe hoppige lager bier geproost op de samenwerking tussen Gulpener bierbrouwerij en brouwerij De Prael. 

Leuk hoor van de Appie!! Heb jij de gids voor bierliefhebbers al gehaald bij jouw Albert Heijn?

Ik sloot juli af op B-Fest. Ondanks dat het niet al te zonnig weer was hebben we een supergezellige middag en avond gehad op het ‘strand’. Er was een kleine maar fijne keuze aan bieren, met naast Brouwerij Bliksem ook bierstands van; Brouwerij Frontaal, de Pimpelmeesch, de Lastige Broertjes, USA Beer en Witte Anker.

Burgertje eten in de regen… maakt niet uit!

Het bier wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is de New Engeland IPA Juice Punch 5,8% van Frontaal – een heerlijke aromabom van tropisch fruit en met een toegankelijke bitter.

Hoe was jullie biermaand juli? leuk als je een berichtje achterlaat!

Vorig artikelB-Fest! Bier en burgers op belcrum beach
Volgend artikelSpicy bierbrood met jalapeño en cheddar
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.