Bierige dingen #6

0
1409

Tropische temperaturen, verfrissende bieren, vet goed eten, een stevig potje rock en veel feestjes! Kort samengevat was dit mijn juni feestmaand waarbij de bierige activiteiten niet ontbraken. Op Jeroen zijn verjaardag hebben we de hele dag in de ketels staan roeren voor ons nieuwste brouwsel en in het vaderdagweekend gaf ik een bierproeverij met fijne happen van de barbecue. De verjaardag van mijn moeder vierden we samen in Gulpen, op mijn eigen speciale dag heb ik een heerlijke biertaart gebakken, en zo waren er nog een aantal gezellige partijtjes de afgelopen maand. Tussen al dat feestgedruis door heb ik uiteraard ook nog gewerkt dus het was lekker druk.

Helemaal aan het begin van de maand heb ik een workshop bierproeven mogen geven tijdens het HEMA bier & ballen evenement. Wat een prachtlocatie is Pont13 in Amsterdam.

Een ander goed georganiseerd evenement was de launch party van Bammetjes Bier! Bier gemaakt van gered brood. Wist je dat er meer dan 380 miljoen kilo brood per jaar ons bord niet haalt, oftewel meer dan 1 miljoen broden per dag?! Een geweldig initiatief dus van restaurant Instock.

Als ik niet op locatie ben, dan werk ik vanuit huis aan mijn blog en andere opdrachten. Niets mis mee, maar niet de meest inspirerende werkplek. Mede om die reden ben ik gestart om eens per week op zoek te gaan naar een andere werkplek in de omgeving. Zo heb ik bij de Pure Keuken op Fort Isabella heerlijk gewerkt. Ze hebben er zelfs vaasjes in stijl.

Voor wie het nog niet wist.. als het gaat om mijn musikale voorkeur dan luister ik o.a. graag naar een stevig potje (punk)rock. Ik had mezelf deze maand getrakteerd op een optreden van Marky Ramone in de 013 en voorafgaand hebben we met een gezellig clubje genoten van bier en burgers bij Cafe Bakker in Tilburg. Op de bierkaart staan alleen maar Nederlandse speciaalbieren en ook het Bakkersmenu heeft een bierig tintje met bijvoorbeeld een Beer Can Chicken.

Nog iets wat jullie misschien nog niet wisten.. Naast flink gehopte bieren word ik toch wel heel vrolijk van Geuze bieren. Ik heb er de laatste tijd best wat gedronken voor een item wat snel online komt! Een van mijn favoriete – Oude Geuze van brouwerij Boon – heb ik gecombineerd met een pasta met zelfgemaakte pesto. Mamma mia dat was weer genieten…

Voor het eerst heb ik door de grachten van Amsterdam gevaren tijdens de lancering van de bieren van Heaps of Hops. De nieuwe Amsterdamse brouwerij presenteerde twee laag alcoholische, maar goed gehopte bieren.

Wat was het heerlijk toeven daar op dat bootje..

Wat een verwennerij was het Chefs Collaboration Diner bij Gulpener! We hebben heerlijk gegeten en gedronken en wat een fijne tuin is die hoptuin! Met sfeervolle verlichting en kunstzinnige objecten gemaakt van o.a. de bekende blauwe Chateau Neubourg flesjes. Echt een leuke bierhotspot en zeker de moeite waard om hiervoor eens naar Limburg af te reizen. Plak er bijvoorbeeld een dagje Maastricht aan of zoek verkoeling in de Valkenburgse grotten.

Nog meer pret in Limburg! En nog meer muziek! Bij het Jera On Air festival was er dit jaar ook een heuse beergarten op het festival. Op de foto zie je ‘Bloody Herrie’ een blood orange ipa gebrouwen door Van Moll.

Je verjaardag vieren is harstikke leuk, maar ook druk. Daarom maakte ik een dag van tevoren een grote pan met bier-uitjes. Op de dag zelf snel nog even broodjes in de oven en worstjes bakken en tadaa ; de perfecte verjaardagssnack! Alsjeblieft, hier het recept!

Hier is dan mijn ideale taart! Met Tony’s Chocolonely karamel zeezout en Guinness. En bierdinker of niet, deze smeuïge chocoladetaart viel bij alle verjaardagvisite in de smaak.

Vorig artikel‘Heaps of Hops’ lanceert twee laag alcoholische bieren
Volgend artikelGeuze: de champagne onder de bieren!
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.