Midzomeravond in de Gulpener hoptuin

2
2081

Midzomerdag is de langste dag van het jaar en valt op 21 juni. Met warm en zonnig weer is dit natuurlijk de perfecte dag om te vieren dat de zomer officieel is begonnen! Zo was ik afgelopen woensdag bij een gezellig feestje in de hoptuin bij het Gulpener BrouwLokaal.

Chef’s Collaboration diner

Voor de derde keer organiseerde Gulpener het Chef’s Collaboration diner. Een bourgondische verwennerij met bier en spijs waarbij telkens een andere samenwerking wordt gezocht met een restaurant uit de omgeving. Deze derde editie was het de beurt aan restaurant l’Atelier uit Gulpen, letterlijk om de hoek bij de brouwerij.

Zo’n samenwerking is meer dan alleen een culinaire avond verzorgen. Een flinke tijd voorafgaand aan het diner komen de chefs naar het BrouwLokaal om een exclusief bier te brouwen. Het Atelier-bier lijkt op het bier ‘Plato’ van Gulpener. Het is een ondergistend bier van 7,5% gebrouwen met curacaoschillen en verschillende hopsoorten zoals o.a. Bavarian Mandarina, Bramling Cross en Cascade. Dit zorgt voor een fris en fruitig zomers bier wat erg mooi combineert met het hoofdgerecht van lam, asperges en daslookpuree.

De keukenbrigade van het BrouwLolkaal en l’Atelier hebben deze avond nog meer verrassende bierspijs-combinaties op tafel gezet. Vooral de combinatie van het tartaartje van koud gerookte zalm met de Gulpener Korenwolf was enorm goed gevonden. En waar ik nog steeds aan terugdenk is het nagerecht. Moutcake, moutmousse en een bolletje bierijs van Gerardus dubbel.

25-Miles concept

De chefs van het BrouwLokaal zijn enorm creatief. Dat moeten ze overigens ook wel aangezien ze werken volgens het 25-Miles concept. Hierbij moeten alle gerechten worden bereid met grondstoffen die binnen een straal van zo’n 40 kilometer zijn geproduceerd. En aangezien je in Limburg echt geen cacao gaat vinden, moet je improviseren. In die smeuïge moutcake en -mousse zit dan ook geen cacao maar heel fijn gemalen chocolademout! Ik vind het zo goed gevonden en het smaakte zo goed dat ik het zeker eens ga proberen na te maken in mijn eigen keuken.

Het bierdiner was enorm geslaagd. Deze gerechten geven een goed beeld van wat er allemaal op de menukaarten staat bij het BrouwLokaal en l’Atelier. En wat een fijne tuin in die hoptuin! Met sfeervolle verlichting en kunstzinnige objecten gemaakt van o.a. de bekende blauwe Chateau Neubourg flesjes. Echt een leuke bierhotspot en zeker de moeite waard om hiervoor eens naar Limburg af te reizen. Plak er bijvoorbeeld een dagje Maastricht aan of zoek verkoeling in de Valkenburgse grotten.

Vorig artikelOude geuze & pasta pesto | Buon Appetito
Volgend artikelKaramel zeezout verjaardagstaart met Guinness
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.