Gulpener opent BrouwLokaal

2
2366

Op 1 december opent Gulpener de deuren van het BrouwLokaal, het huis van De Vrije Brouwer. Vier jaar geleden zijn de eerste ideeën rondom een bierbelevings- en kenniscentrum ontstaan bij directeur Jan-Paul Rutten. En nu komt deze lang gekoesterde droom uit op de plek waar de brouwerij in 1825 is ontstaan.

Het Gulpener BrouwLokaal bestaat uit een Microbrouwerij, Smaakbibliotheek, Biertheater, Studielab, Bierwinkel en een 25-Miles horecaconcept met eigen terras en Hoptuin.

Gisteren nam ik alvast een kijkje bij het BrouwLokaal en ik ben enorm onder de indruk. Een sfeervol geheel met een rauw randje en vol met interessante elementen! Alle onderdelen dragen stuk voor stuk het gedachtegoed van de brouwerij en vormen samen het meest complete bierbelevingscentrum van Nederland.

bnxmjeza_lxktrd8lnlff3el6_oobswqephwhu0  bnxl1isaepggbfzfbcsrw-ccpnfkyjntw4_yri0  bnxmu68gjea3r-6t5dpgyhvfruv-c-baghxt2e0

Microbrouwerij, smaakbibliotheek en studielab
De Microbrouwerij, of de ‘speeltuin’ zoals de brouwer het noemt is bedoeld om te experimenteren. Gulpener zelf ontwikkelt hier nieuwe bierrecepten, smaken en stijlen, maar tegelijkertijd is het een professioneel podium voor bierliefhebbers die eigen creaties willen brouwen. Verder wordt vanuit de Microbrouwerij op verschillende niveau’s onderwijs over het bierbrouwvak gegeven.

Wat absoluut niet mag ontbreken bij een kenniscentrum is een studielab. Een inspirerende ruimte met een indrukwekkend verzameling boeken over bier, brouwprocessen en de geschiedenis van Gulpener.

Mijn favoriete ruimte zijn de eeuwenoude gewelfde kelders van de brouwerij. In de smaakbibliotheek vind je een mooie biercollectie met meer dan 100 stijlen uit binnen- en buitenland. Je proeft hier wat tijd en houtlagering doen met de smaak van bier. Pils en veroudering is niet al te best, maar een Rochefort 10 van een paar jaar oud kan ik iedereen enorm aanraden.

25-Miles
Wat mij persoonlijk aanspreekt is het 25-Miles horecaconcept wat geldt in het restaurant. Natuurlijk draait het bij Gulpener om bier, maar een goede lunch of avondhap met goed uitgedachte bier-spijscombinaties wordt ook zeker gewaardeerd. Bij 25-Miles worden alleen gerechten geserveerd met grondstoffen die binnen een straal van zo’n 40 kilometer zijn geproduceerd. Ik heb al wat hapjes mogen proeven en de hamburger op bierbostelbrood zou ik zeker bestellen!

Bierwinkel
In de Bierwinkel vind je naast Gulpener bieren ook ingrediënten en artikelen om je eigen bier te brouwen, inclusief een van de brouwgeheimen van de brouwerij; levende gist. Daarnaast is er een goede selectie van boeken en andere bierartikelen.

bierHOTSPOT!
Het Gulpener BrouwLokaal is een dikke vette aanrader! Zelf ga ik komende zomer ook terug om onder andere de hoptuin te bekijken en te genieten van de zon en een verfrissend bier op het terras.

gulpener-logo-2014

 

Het Gulpener BrouwLokaal is 7 dagen per week geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Vorig artikel4 x bierboekentips voor de feestdagen
Volgend artikelLekkerste Huisbier van Nederland 2016
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.