Wie is er geen fan van de karamel zeezout chocoladereep van Tony’s Chocolonely?! Het is mijn favoriete reep in ieder geval dus het perfecte ingrediënt voor mijn ideale verjaardagstaart! Op Pinterest hoef je de woorden Tony en taart maar in te typen en de meest gevaarlijke taarten verschijnen op je scherm. De non-bake monchoutaart trok gelijk mijn aandacht, al heb ik er wel nog een kleine bierige touch aan toegevoegd; de taartbodem is namelijk gemaakt van bastognekoeken en een scheut Guinness. En bierdinker of niet, deze smeuïge chocoladetaart viel bij alle verjaardagvisite in de smaak.
Ingrediënten voor een feestelijke taart voor 8-10 personen
- 2 repen Tony’s Chocolonely melk karamel zeezout
- 400 gram MonChou
- 250 ml verse slagroom
- 250 gram bastognekoeken
- 30 gram roomboter, ongezouten
- 3 eetlepels suiker
- 10-15 cl Guinness (of een andere stout)
- zoete popcorn
- zoute pepsels
Zo maak je het…
- Laat de MonChou op kamertemperatuur komen en bekleed een springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de bastonekoeken en smelt ondertussen de boter.
- Meng de boter met de koekkruimels, voeg hier 10-15 cl Guinness aan toe en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet de bodem in de koeling.
- Smelt 1 chocoladereep au-bain-marie en laat daarna iets afkoelen.
- Meng ondertussen de MonChou met de suiker en klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Voeg de slagroom bij de MonChou en meng de gesmolten chocolade erdoor tot een glad mengsel en schep op de koekbodem.
- Laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast ( ik heb de taart een dag van tevoren gemaakt ).
- Vlak voor het serveren decoreer je de taart met popcorn, gebroken zoute pepsels en ongveer een halve reep chocolade.
Tip! Lekker bij de koffie, of sla dat bakkie over en drink er een stout of porter bij.
Nog een tip: probeer ook eens deze chocolade cake met Guinness.