Bier snack tip: mini saucijzenbroodjes

0
1993

Knapperige, licht pittige saucijzenbroodjes. Een populaire party snack en een smakelijke combinatie met amber bieren. De umami smaak en het kruidige uit het hapje passen goed bij de aroma’s van karamel en gebrande mout van de amber ale. 

Ingrediënten voor 36 snacks
12 plakjes roomboter bladerdeeg
1 kilogram half om half gehakt
1 teen knoflook
ketjap manis
sambal oelek
versgemalen peper
zout
2 eidooiers
zwarte sesamzaadjes

Zo maak je het…
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Meng ondertussen het gehakt met een flinke lepel sambal, een scheut ketjap, versgemalen peper, een snufje zout en een geperst teentje knoflook.

Verdeel het gehakt in zes gelijke porties en druk twee plakjes bladerdeeg aan elkaar. Maak een worst van het gehakt, rol in het deeg en snijd in zes gelijke stukjes. Herhaal totdat het bladerdeeg en het gehakt op is en leg de mini saucijzenbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Er passen ongeveer 16 – 18 stuks op een bakplaat.

Splits de eieren en kluts de eidooiers met een vork. Bestrijk met een kwast de saucijzenbroodjes met wat eigeel zodat de hapjes mooi bruin kleuren na het bakken. Strooi er vervolgens nog wat sesamzaadjes op ter decoratie en bak dan de saucijzenbroodjes gaar in 20 minuten.

Tip: Warm de mini saucijzenbroodjes op in de oven, 10 minuten op 135 graden.

Vorig artikelHet ‘beer paired life’ van bierwetenschapper Asa Stone
Volgend artikelKim’s witloof met hesp in den oven | gastblog
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.