Palmkoolchips | Gezonde snack voor bij een Dubbel bier

0
271

Probeer je snackhand maar eens te bedwingen als je deze palmkoolchips eenmaal proeft. Met minimale kook-inspanning heb je deze gezonde snack in no-time op tafel staan. Weer eens wat anders dan bitterballen en kaasblokjes bij de borrel. Bovendien heeft deze knapperige groentechips een umami smaak waardoor deze snack perfect past bij donkere bieren met tonen van karamel en gebrande mout, zoals een Dubbel bier.

Palmkool is een bladgewas afkomstig uit Toscane en wordt voornamelijk in Italië veel gegeten (Cavolo Nero). Het lijkt erg op boerenkool, maar is wat donkerder van kleur en het blad is steviger en knapperiger. 

Palmkoolchips

Ingrediënten voor 200 gram groentechips

  • 200 gram palmkool
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes

Zo maak je het…

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de grof gesneden palmkoolbladeren in een kom en giet hier de olijfolie en de sojasaus bij. Voeg de sesamzaadjes toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en verdeel de helft van de palmkoolchips over de bakplaat. Bak de chips knapperig in 10 – 12 minuten. Laat uitleggen op een velletje keukenrol en bak daarna de andere helft van de chips.

Tip! Houd de palmkoolchips goed in de gaten, zorg dat ze niet verbranden.

Klik hier voor meer vegetarische bites in combinatie met bier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.