Barcelona | Interview met Santi Manzano van bierbrouwerij Moritz

0
2347

Midden in de drukke stad vind je brouwerij Moritz. Een echt familiebedrijf en nog steeds gevestigd in een prachtig en statig gebouw. Tijdens mijn zoektocht naar de leukste hotspots voor www.blondeonabike.com fietste ik al regelmatig voorbij. Speciaal voor Bierliefde interviewde ik Santi Manzano, Director retail van bierbrouwerij Moritz.

Interview Santi Manzona

Wat maakt de Moritz fabriek en het merk speciaal? “Het biermerk Moritz is geboren in 1856 in de wijk Raval en het is nog steeds een familiebedrijf. We produceren na 160 jaar, ons bier nog steeds (deels) in de originele brouwerij midden in het centrum van Barcelona.’’

Wat voor bier produceert Moritz? “We produceren vele soorten. Onder ander de Moritz Pilsner, Moritz Epidor, Moritz Epidor triple malt, het beroemde Moritz donker biertje, de rode IPA. Daarnaast serveren we ieder seizoen een aantal passende bieren om de klant steeds een nieuwe ervaring te kunnen geven en de biercultuur zo goed mogelijk te beleven.”

Wat is je persoonlijke favoriet? “Voor mij blijft dat zeker Epidor triple malt, dat is mijn favoriet.”

En wat je is Nederlandse bier favoriet? “Ik was zeer, zeer onder de indruk van La Trappe.”

Is Moritz ook in Nederland al te vinden? “We zijn een partnership gestart met Bavaria Lieshout in Juni 2017 waardoor we steeds meer bekendheid in Nederland krijgen. Je kunt Moritz al vinden op verschillende leuke plekken in Eindhoven, Maastricht en Amsterdam.”

Wat is de trend op het gebied van bier in Catalonië/Barcelona?
“Craftbeer is sterk in opkomst en er ontstaan steeds meer kleine brouwerijen van zeer goede kwaliteit. Waar mogelijk wil Moritz deze kleine brouwerijen helpen, zodat we deze biercultuur in Barcelona steeds verder kunnen laten groeien.”

Lees meer over de favoriete bierhotspots in Barcelona van Blonde on a Bike.

Vorig artikelDOK brewing company | toffe nieuwe brewpub in Gent
Volgend artikelLekker het weekend in met dit broodje bal de luxe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.