Leffe kookboek vol met stoofpotjes en borrelrecepten

3
6621

Een van mijn lievelingsdingen om te doen in de winterperiode is het bereiden van een stoofpotje (en het opeten daarvan uiteraard). Zo’n prutje staat de hele dag op een klein vuurtje te stoven, waardoor de meest heerlijke geuren het huis vullen. Het stoofpotje met bier en pure chocolade is op het moment favoriet, maar nieuwe recepten zijn altijd welkom. Voor wat variatie heb ik gisteren ‘Hugo’s stoofvlees’ klaargemaakt, een recept uit het Leffe kookboek.

Yvonne: “Het Leffe kookboek is een erg leuk cadeauboekje. ‘Hugo’s stoofvlees’ is een prima stoofpotje en smakelijk in combinatie met Leffe Bruin. Zo’n beetje elk ander recept uit dit kookboek wil ik wel eens op tafel toveren. Vooral de stoofvlees tosti klinkt super!”

Leffe kookboek
In het nieuwe kookboek van Leffe heeft 24Kitchen-chefkok Hugo Kennis een aantal van zijn favoriete bierrecepten gebundeld. Van visstoof tot stoofvlees bitterballen. Hierbij heeft Fiona de Lange (Internationaal Biersommelier, Zytholoog én Certified Cicerone) gezocht naar de best aansluitende bieren.

Het kookboek is nog tot eind december gratis verkrijgbaar bij een 6pack Leffe op hopt.nl en in geselecteerde winkels.

Hugo’s Stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilogram runderlappen
1 winterpeen
2 uien
2 tenen knoflook
30 gram boter
3 eetlepels bloem
2 blaadjes laurier
4 kruidnagels
2 takjes tijm
3 eetlepels appelstroop
200 milliliter runderbouillon
1 flesjes Leffe Bruin

Zo maak je het…
Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en bloem.

Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de runderlappen toe. Voeg de in blokjes gesneden winterpeen samen met de laurier, kruidnagel en tijm toe.

Als het vlees dichtgeschroeid is, voeg de stroop toe en giet dan de Leffe Bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen. Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje boeillon toe. Laat minimaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven.

Tip: Serveer het stoofvlees met verse patat en mayonaise.

Leffe Biertip: De zoete karameltonen van Leffe Bruin ondersteunen op sensationele wijze de smaak van het vlees.

Vorig artikelBierpraat | 20 vlugge vragen aan… Do Bongers
Volgend artikelLet’s collab met Van Moll!
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

3 REACTIES

  1. Opvallend,bij de vlees/vis stoofgerechten zoals in de recepten beschreven vis,kip en rund bouillon moet toevoegen. uit een pot of blokje , jammer …

    • Hoi Gert-Jan, ik raad je aan om hierover contact te leggen met Leffe. Ik weet alleen dat het vanaf december verkrijgbaar is (was?). Tot wanneer deze actie geldt is mij niet bekend. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.