Kruidnoten bieramisu | Oh zo lekker en zo zoet

0
5325

Sinterklaasavond komt steeds dichterbij. Weet jij al wat je op tafel zet tijdens dit heerlijke avondje? Gaan jullie gezellig gourmetten, of schuif je lekker makkelijk een schotel de oven in? Wat het ook gaat worden, deze kruidnoten bieramisu is het perfecte toetje. Eenvoudig te maken, goed voor te bereiden en oh zo lekker en zo zoet.

Ingrediënten voor 8 – 10 toetjes
300 gram kruidnoten
1 fles (imperial) stout
250 gram mascarpone
10 eetlepels suiker
500 ml slagroom
6 eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het…
Meng de mascarpone met de suiker. Klop de slagroom stijf en roer door de mascarpone. Open het flesje bier en schenk uit in een ondiepe schaal. Dip de kruidnoten een voor een in het bier en verdeel ongeveer de helft over de glaasjes.

Schep in elk glaasje wat van de mascarpone-room en strooi hierover een laagje cacaopoeder. Maak vervolgens nog een laag met kruidnoten, room en cacaopoeder en maak af met wat extra kruidnootjes. Laat de glaasjes bieramisu ongeveer een uur opstijven in de koelkast.

Een smakelijke pakjesavond!

Vorig artikelStoofpotje met bier en pure chocolade
Volgend artikelHet ‘beer paired life’ van bierwetenschapper Asa Stone
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.