Kaapse Brouwers – Rotterdam

0
2262

De brouwerij van de Kaapse Brouwers is toch wel het middelpunt van de Fenix Food Factory op de Katendrecht in Rotterdam. Als jongste stadsbrouwerij van Rotterdam hebben ze de craftbeer revolution naar de havenstad gebracht. Naast de brouwerij is ook een bottleshop met een interessant assortiment en in het sfeervolle proeflokaal geniet je van de smaakvolle Kaapse bieren zoals een Carrie (Strong IPA), Gozer (Oatmeal Stout), Bea (Black Rye IPA) of een Jaapie (Red Ale).

Vorige week heb ik een heerlijke zondagmiddag gehad bij deze gezellige hangout. Vanaf Rotterdam Centraal is het 5 minuten met de metro naar Rijnhaven en daarna nog 10 minuten lopen. Op het terras zit je direct aan het water en heb je een perfecte view over de stad met o.a. het authentieke Hotel New York aan de overkant. Het proeflokaal is open van dinsdag tot zondag : 12.00-23.00 uur.  Door heel de loods van de Fenix Food Factory zijn diverse culinaire ondernemers verzamelt.

Het leuke is dat je bij elk foodkraampje koopt waar je op dat moment zin in hebt en vervolgens alles meeneemt naar het proeflokaal om er vervolgens een passend bier bij te bestellen. Zo hebben wij genoten van een uitgebreide kaasplank, verschillende charcuterie en een Harrie (Saison). Met als toetje een glaasje Barrel Project #4 van Brouwerij Kees (Russian Imperial Stout). Want ja, naast de fijne Kaapse bieren van de tap hebben ze ook een ruime keuze aan andere mooie brouwsels uit binnen- en buitenland. Een sfeervolle bierHOTSPOT hoor! Kijk zelf maar:

kaapse-brouwers-1-jaar-39

kaapse-brouwers-1-jaar-34

kaapse-brouwers-baf-2015-38

kaapse-brouwers-1-jaar-37

kaapse-brouwers-baf-2015-48

kaapse-brouwers-baf-2015-8

Foto’s: BAF Kaapse Brouwers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.