Hertog Jan X Goose Island

1
2303

Hertog Jan brengt een nieuwe smaak in de Vatgerijpt-serie met Grand Prestige gerijpt op bourbonvaten bij Goose Island. De brouwerij uit Chicago is bekend om de barrel-aged serie Bourbon County Brand Stout waarvan jaarlijks een gelimiteerde oplage wordt afgevuld en waarvoor mensen rijen dik staan te wachten om een fles te bemachtigen.

Dus niet alleen in Arcen ligt de Grand Prestige te rijpen op verschillende soorten houten vaten, ook in Amerika rijpt het bier al enige maanden om een smaakontwikkeling te ondergaan.

Expertise Goose Island
Het rijpen van bieren wint in Nederland de afgelopen jaren aan populariteit. Het rijpingsproces is echter geen kwestie van het vullen van de vaten en wachten tot er iets gaat gebeuren. Goose Island is pionier op het gebied van het rijpen van bier op vat. Al in 1992 presenteerde ze Bourbon County Brand Stout, een Imperial Stout die is gerijpt in bourbonvaten en inmiddels hebben zij een zeer complex programma waarin zij jaarlijks bier op meer dan 20.000 vaten laten rijpen. Je begrijpt dus dat Hertog Jan voor de serie Vatgerijpt de expertise van de brouwers van Goose Island heeft ingezet. Meesterbrouwer Gerard heeft voor dit smaakavontuur zijn Grand Prestige recept gedeeld met de collega’s van Goose Island. Vervolgens is het kroonjuweel van Hertog Jan gebrouwen in Chicago en rijpt het bier nu op verschillende soorten bourbonvaten, waaronder vaten waar voorheen Bourbon County Brand Stout in heeft gelegen. 

download

Vlieg jij deze maand nog naar Chicago?!
Net zoals het bier uit de vaten in Arcen regelmatig wordt gecontroleerd, gebeurt dit natuurlijk ook in Amerika. Toevallig gaan ze van Hertog Jan binnenkort terug om te proeven en jij kan daarbij zijn! Ga naar de Facebookpagina van Hertog Jan en laat weten waarom jij de meest geschikte reisgenoot bent en wie weet vlieg jij deze maand nog naar Chicago!

Vorig artikelKaapse Brouwers – Rotterdam
Volgend artikel5 x ‘where to beer’ in Brugge
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.