Bierige dingen #1

0
1131

Op de een-na-laatste dag van januari blik ik met wat gezellige foto’s terug op mijn eerste (vooral bierige) belevenissen van 2017. Wat zijn de afgelopen weken omgevlogen! Het jaar begon direct goed met een heerlijk weekje vakantie naar Oostenrijk. Met behoorlijk winterse temperaturen kan ik je zeggen, maar tegelijkertijd ook geweldig mooi om te zien dat alles om je heen bedekt is met een dikke laag sneeuw.

En wat wil je met dit koude weer? Juist, een broodje worst met bier-uienmarmelade!

Iets minder koud, maar nog steeds handschoenen-en-een-dikke-jas-aan-koud was het in Poperinge. Ik mocht met Toerisme Poperinge mee op tour door deze belangrijkste hopstreek van België en dat was enorm interessant en bourgondisch goed! Deze foto is gemaakt bij hopboerderij ’t Hoppecruyt.

Daar kwam ik ook deze lieve Belgische witblauwe tegen…

Wat ik indrukwekkend vond om te zien was de Belgische Biercollectie in het hopmuseum, met wel 1900 verschillende bieren. Het museum is gevestigd in het stadsschaalcomplex van Poperinge. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld.

St. Bernardus Tripel smaakt nog beter als je ‘m drinkt in het proeflokaal van de brouwerij in Watou.
Lees hier het hele verslag over mijn bezoek aan de brouwerij.

Het tripje naar Poperinge was dus bourgondisch goed! Het food-hoogtepunt was natuurlijk het eten van de hopscheuten, maar een foto van de lunch bij ’t Blauwers Huys wil ik jullie ook niet onthouden. Zoals je ziet heel veel knapperige groenten met daaronder lekker malse eendenborst.

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij de Stadsbrouwerij in Eindhoven om het befaamde broodje pulled pork te proeven wat wordt geserveerd in het proeflokaal bij de brouwerij. En ja, ik begrijp nu waarom dit broodje zo populair is. Alle smaken kloppen gewoon en komen goed tot hun recht op het knapperige broodje. Ik heb van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om een aantal 100Watt-bieren te proeven. Lees meer…

Gezellig plekje daar in Eindhoven!

Zo dat was het! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn bierige dingen van de afgelopen maand in beeld te zien.

Vorig artikelHopscheuten: het witte goud uit Poperinge
Volgend artikelGa eens een broodje pulled pork eten bij café 100 watt
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.