Ga eens een broodje pulled pork eten bij café 100 watt

1
3977

Zoals je misschien al op Instagram of Twitter hebt gezien, ben ik een aantal weken geleden bij de Stadsbrouwerij in Eindhoven geweest. Ik was uitgenodigd om in het proeflokaal – Café 100 Watt – het befaamde broodje pulled pork te komen proeven. En zo smakelijk als het broodje eruit ziet op de foto’s, zo was het ook om te eten. Naast dat ik heb zitten smullen van dit goddelijke broodje, heb ik ook een aantal 100 Watt-bieren gedronken en een kijkje genomen in de Stadsbrouwerij.

Licht gekruid, mals varkensvlees – 12 uur traag gegaard op een ‘American Smoker’ – afgemaakt met friszure ingelegde rode uitjes, pittige jalapeño pepers, little gems, augurk, lente-ui en homemade barbecuesaus. Alle smaken kloppen gewoon en komen goed tot hun recht op het knapperige broodje. Ik dronk er een ‘Allure’ bij, dat is een frisse American Pale Ale (7%) met fruitige geuren van grapefruit, een lekker bittertje en een droge, bittere afdronk. Ook dronk ik een single hop Session IPA (4,2%) met de naam ‘Fine Fleur’. Bij elke batch gebruikt de brouwer een andere hop en bij deze wai-iti-versie is dat Nelson Sauvin uit Nieuw-Zeeland. (Een mooi bier om mee te starten..)

    

De keuken van Café 100 Watt
Het proeflokaal is gevestigd in de oude Schellensfabriek in Eindhoven. Dat is ongeveer een kwartier lopen vanaf het centraal station (vlakbij Stratumseind). Ondanks de enorme ruimte in deze oude textielfabriek, zit je er lekker knus en ’s zomers is het genieten op het terras aan de Dommel. Er is keuze uit 14 verschillende bieren, gebrouwen door de Stadsbrouwerij en het broodje wat ik heb gegeten komt uit de ambachtelijke keuken van chef Mark. Vol passie vertelt hij over samenwerkingen met lokale bedrijven, zoals bijvoorbeeld kaasboerderij de Ruurhoeve waar ze kaas bereiden met ‘Oude Haas’ de Quadrupel van de brouwerij.

Ze werken bij 100 Watt uitsluitend met puur rundvlees van Salerrund. Hun eigen Franse runderen staan net over de grens in België en hebben een goed leven. Ze maken bitterballen, burgers en ander vleesgerechten dus met vlees van hun eigen runderen en volgens eigen receptuur. De menukaart veranderd regelmatig en past bij het seizoen. Voorop staat dat elk gerecht combineert met een bier uit eigen brouwerij. Daarnaast gebruiken ze de bieren in de recepturen zoals beer-battered gamba’s, chicken, onion rings en mosselen.

Voor de volledige menukaart kijk je op de website van het proeflokaal of laat je verrassen! Café 100 Watt is woensdag t/m zondag geopend. Wil je een hapje eten? (ja dat wil je!) dan is het aan te raden om vooraf te reserveren.

    

Stadsbrouwerij Eindhoven
De Stadsbrouwerij is september 2015 gestart en heeft vanaf toen tot nu 28 verschillende brouwsels uitgebracht. Ik heb zelf even kort een kijkje genomen in de brouwerij en gesproken met de enthousiaste brouwmeester Rob. Veel te kort eigenlijk dus ik kom vast nog eens terug!

Vorig artikelBierige dingen #1
Volgend artikelBrouwerij St. Bernardus
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

1 REACTIE

  1. Het is inderdaad heel erg lekker eten, zeer de moeite waard om daar
    een keer een burgertje te eten, ook het stoofvlees is voortreffelijk.
    Er heerst een gezellig sfeertje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.