Chocolate stout pudding met bierslagroom

0
310

Ooh deze chocolate stout pudding wil je niet missen! Ja, het is vanavond kerstavond en de komende dagen zijn de supermarkten gesloten, maar niet getreurd waarschijnlijk heb je alle ingrediënten gewoon al in huis. Als een beetje bierliefhebber heb je vast nog wel een stout in de kelder staan? Een reep chocolade kun je vast nog wel vinden in de voorraadkast (of pak gewoon wat chocolade kerstkransjes uit de kerstboom…) en ik gok dat er ook wel wat slagroom extra is gekocht voor het dessert. Verder heb je nog nodig; een eitje, wat bloem, suiker, boter, poedersuiker en wat vanille extract. Heb je alles? Met slechts een kwartiertje inspanning (en 2 uur wachten) maak je deze chocolate stout pudding – een bierige afsluiter van je kerstdiner!

Ingrediënten voor 4 puddinkjes

  • 180 ml Chocolate Stout, bijvoorbeeld van Rogue
  • 100 gram chocolade, extra puur
  • 180 ml slagroom
  • 130 gram suiker
  • 3 theelepels bloem
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel ongezouten roomboter
  • ½ theelepel vanille extract

…en voor de bierslagroom

  • 250 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 3 theelepels chocolade stout
  • ½ theelepel vanille extract

Zo maak je het…

  • Mix in een steelpan de suiker en de bloem door elkaar en voeg slagroom, bier en een eidooier toe. Mix totdat het één geheel wordt en voeg daarna de chocolade toe
    (tot nu nog niets verwarmen)
  • Breng vervolgens aan de kook, onder voortdurend roeren op middelhoog vuur. Laat 1 minuut koken en haal dan de pan van het vuur
  • Voeg boter en vanille extract toe en roer goed door het chocolademengsel
  • Giet de pudding in 4 glazen of schaaltjes en laat 2 uur rusten in de koeling
  • Voor de bierslagroom doe je de slagroom in een kom en mix samen met de poedersuiker tot een mooie slagroom. Voeg op het laatste nog de theelepels bier en vanille extract toe.
  • Top de pudding af met de bierslagroom

HAVE A BEERY CHRISTMAS!!!

PS. Bierrijk bedankt voor deze geweldige Chocolate Stout!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.