De afgelopen maand ben ik wat meer offline geweest. Even van de radar, een weekje vakantie vieren (en ook mijn 31e verjaardag). Achter de schermen is er zeker wel gewerkt en ik ben gestart met een tijdelijke klus in de keuken. Oh, en ik heb ook nog genoeg bierige dingen ondernomen.
Week 23
Maandag en dinsdag
Time flies… Maandag was het alweer de laatste bijeenkomst van de cursus foodjournalistiek. Dit keer met een boeiende presentatie van Ron Blaauw, gevolgd door een wijnproeverij van Esmee Langereis en afsluitend de certificaatuitreiking. De dag erna heb ik zitting genomen in de jury van de verkiezing voor ‘Beste bier van Tilburg’.
En die foto op links dan? Dat is er eentje van het weekend, met mijn wandelmaatje; alpaca Alexander. Samen met Jacqueline en Hanna heb ik een alpacawandeling gemaakt door de bossen rondom Vorstenbosch (mijn roots). Het was prachtig weer en erg gezellig. Weer eens wat anders dan een hond uitlaten.
Woensdag en donderdag
Biervriendin Kim uit België kwam op woensdag een dagje naar Breda. We gingen op een mini biertour door de stad. We begonnen met een lunch bij café Publieke Werken en dronken een bier bij Zeezicht. Bij bierwinkel Streken kocht ik een fles ‘Cosmic Crush’ een raspberry sour uit de OverWorks-serie van BrewDog. We sloten de dag af bij brouwcafé Frontaal.
Donderdag was een rustige thuiswerkdag met als beloning de raspberry sour…
Vrijdag
De laatste dag voor een week vakantie. Hoe kun je die beter inluiden dan met bier en hapjes? Recept: wraphapjes met zalmsalade en ei.
Week 24
Een week vakantie. Heerlijk niksen, in huis rommelen en veel buiten zijn. We bleven ook een nachtje in Vlissingen slapen. Lekker uitwaaien aan de Zeeuwse kust en mosselen (gekookt in bier) eten. Op biergebied was er niet heel veel te beleven, al hebben we mooie bieren gedronken in de Irish Pub en ook de Belgische Loodsensociëteit heeft een paar leuke bieren op de kaart.
Week 25
Maandag en dinsdag
Back to business. Na een langzaamaandag had ik op dinsdag mijn eerste werkdag bij Bar-Bistro NextDoor in Eindhoven. Ik ondersteun chef Trudy tijdelijk in de keuken en dat is superleuk en leerzaam.
Eindelijk mocht ik het interview met Meester Patissier Hidde de Brabander online knallen. Dit was mijn finale opdracht voor de cursus foodjournalistiek. Ik sprak met Hidde over chocolade en bier. Lees hier het hele interview…
Woensdag en donderdag
Werken in de keuken is geweldig, maar ook enorm zwaar om een hele dag te staan en bovendien moest ik er erg aan wennen. Woensdag had ik daarom de voeten omhoog en heb ik een dag nodig gehad om bij te komen. Donderdag mocht ik gelijk weer aan de slag, en zo vliegen de dagen voorbij.
Vrijdag
Een fijne afsluiter van de werkweek met een rustige ochtend achter de laptop. ’s Middags ging ik met de bus naar m’n ouders want het was mama’s verjaardag. En als ik dan toch zo goed als in Veghel ben, dan breng ik vaak even een bezoekje aan Uw Bierspecialist. Een mooie winkel met een goed assortiment. Ik kon het niet laten en verliet de winkel met een klein doosje vol met fruitige, zure bieren.
Week 26
Drie drukke dagen in de keuken deze week. Dan was ik ook nog jarig op donderdag, dus bleef er niet heel veel tijd over voor bierige dingen.
Gelukkig vond ik het weekend voorafgaand aan deze volle week een gaatje voor Carnivale Brettanomyces. Met stops bij Oedipus, Walhalla en Pompet. Die laatste heeft niets te maken met het bierfestival, maar alles met jeu de boules. Het was als vanouds leuk en ondanks dat ik niet had gewonnen ging het aardig goed.
Nog een laatste tip voor warme dagen… Maak eens een beer float. 10 x inspiratie voor bier en ijs combinaties.
Meer bieravonturen? Volg me dan op Instagram.