Mijn ultieme brownie is smeuïg en heeft een volle chocoladesmaak met een vleugje stout. Niet té zoet, maar met subtiel wat geroosterde of gebrande smaken (denk aan koffie) van een stout bier. Ja, zo zijn bierbrownies het aller lekkerst…
Bierbrownies
Bereiding: 20 minuten | oventijd: 50 – 60 minuten | hoeveelheid: 24 bierbrownies
Ingrediënten
- 15 cl. (stout)
- 350 gram extra pure chocolade
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram donkere basterdsuiker
- 3 eieren
- 100 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- snuf zout
Zo maak je het…
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Mix de boter met de suiker en de eieren, en meng vervolgens ook bloem, baksoda, zout en vanille extract erdoor.
- Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen en schenk daarna bij het beslag.
- Voeg het bier toe en meng goed.
- Beboter een bakblik of taartvorm, bekleed met bakpapier en schenk hierin het beslag.
- Bak de bierbrownies in 50 tot 60 minuten gaar (controleer met een prikker). Het zijn brownies, dus een beetje smeuïg mag.
- Laat de bierbrownies goed afkoelen.
Tip: Drink een stevige stout bij de brownies en geniet van een fantastische bier-spijscombinatie.
Probeer ook eens deze bier-spijscombinaties met chocolade.
Gebruik: #bierbrownies #bierliefde
O wow, deze ga ik echt een keer maken. Brownies zijn sowieso al lekker met donkere bieren, maar het was nog niet bij me opgekomen om een van die bieren in het recept te verwerken.
Dank voor de tip! 🙂
Ik hoop ook dat dit blog weer actief wordt. Er staan potverdorie mooie en unieke dingen op.